e

Sunday, February 3, 2013

Menu Hari Ini: Udang Galah Masak Lemak Cili Padi



Kalau sebelum ni Zam masak ketam nipah, hari ni giliran kawan Zam pula yang masak Gulai Lemak Cili Padi dengan udang galah ni. Kebetulan semalam waktu ke Serikin, kami terjumpa udang ni- RM35 sekilo. Lebih murah dari yang dijual di tempat lain. Sebab semalam dah masak ketam, kami tangguhkan udang ke hari ini. Apapun, memang terbaik ar sebab dapat makan dengan puas.. Kalau di KL, Zam pernah tanyakan harga untuk seekor udang ini yang telah dimasak dengan resepi yang sama.. Mencecah RM15-RM20 untuk seekor.. Pergh, terus tak jadi ambil.. Alhamdulillah, setelah lama mengidam, dapat makan gak, hehe.

3 comments:


  1. Lebih 60 hadiah, dah 60 pemenang! :D

    http://softness-self.blogspot.com/2013/02/short-segmen-by-nurirwane-miwaa.html

    ReplyDelete
  2. udang galah tu nmpk yg masih kecil.klu kt beaufort,besar2 juga......klu org tnya eca harga,eca lgsg xthu..sebab selalu dpt free je...hikhikhik :)

    #untung ada keluarga angkat kat sana.hahahaha~

    ReplyDelete