e

Monday, July 30, 2012

Inilah Dia Wanita MUSLIM Pertama Yang Mewakili Amerika Dalam Olimpik

Muslim women represent at the Olympics: Ibtihaj Muhammad. First Muslim woman to represent the USA at the Olympics. 


Dalam diskriminasi yang diterima oleh umat Islam di Barat, terutama pada para Muslimahnya (kerana mereka mudah dicam sebagai seorang Muslim kerana bertudung), Ibtihaj Muhammad masih mengenakan tudung, dan tambahan pula, dia merupakan seorang warga Amerika. Ini adalah sesuatu yang sangat jarang kita nampak dalam arena sukan terbesar di dunia~ :))

ENTRI HIT HARI INI 1 OGOS 2012! 

Mangsa Terbaru Mercun Bola Dikhuatari Berisiko Buta.. Ya Allah..

Mangsa Terbaru Mercun Bola Dikhuatari Berisiko Buta.. Ya Allah.. Semoga tak seserius itu ..


Tuah Mohd. Hafiz Mohd. Razli cedera selepas terkena serpihan letupan mercun bola menerima rawatan di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, semalam. 

Walaupun ramai yang dah sedar akan bahaya yang menunggu di sebalik mercun ini, tapi perkara sebegini memang selalu tidak dapat di elakkan. Mungkin kerana ramai yang beranggapan mereka tidak akan terkena insiden seperti ini. Pada ibu bapa, awasilah anak2 kita.. Bahaya juga mercun bola ni.. Sebelum ni pun pernah terdengar kes mangsa yang buta sebelah mata disebabkan mercun bola yang dilempar oleh orang yang tidak diketahui. . Berikut adalah berita dari UM.

ALOR SETAR 29 Julai - Seorang pekerja kilang lelaki dan anak jirannya adalah mangsa terbaru insiden letupan mercun sempena Hari Raya Aidilfitri apabila kedua-dua mereka cedera parah akibat terkena serpihan 40 biji mercun bola yang meletup sekali gus semalam. Kejadian berlaku pukul 7 malam di Kampung Kuala Kangkong ketika pekerja kilang itu, Mohd. Sohibollah Saad, 27, bermain seorang diri mercun bola yang dibelinya di sebuah bazar Ramadan di depan rumahnya. Sewaktu pemuda itu bermain mercun, anak jirannya, Tuah Mohd. Hafiz Mohd. Razli, 8, datang untuk melihat dan dia turut terkena letupan mercun itu.

Pesawat Ringan Terhempas Di Pontian, Juruterbang Berusia 24 Tahun Terbunuh



Juruterbang Maut Pesawat Ringan Terhempas 

PONTIAN: Seorang juruterbang warga Singapura terbunuh selepas pesawat ringan yang dipandunya terhempas di sebuah kebun sawit di Parit Puasa-Parit Ali, Kampung Dalam, Ayer Baloi di sini pada Ahad. Timbalan Ketua Polis Daerah Pontian, DSP Tan Moh Chuan berkata polis menerima panggilan mengenai kejadian pada 2.10 petang. Mangsa dikenali sebagai Samuel Lim Shi Min, 24, dan mayatnya dibawa ke Hospital Pontian untuk bedah siasat. Pesawat yang terhempas adalah pesawat ringan satu tempat duduk. Tan berkata pihaknya menyerahkan kepada Jabatan Penerbangan Awam untuk siasatan lanjut. BERNAMA