e

Thursday, February 23, 2012

"Segmen Tambah Follower Tanpa Blogwalking by MD"


  • MD sendiri akan buatkan link follow button korang.. jangan risau..
  • Sekiranya sambutan menggalakkan, sitem 'grouping' akan dibuat.. Katakan segmen ni 1000 orang join.. Korang sanggup ka nak follow 999 blog? Jadi cadangan MD sistem grouping ni di mana korang akan dibahagikan kepada beberapa group.. Contoh 1 group 50 orang.. So korang kena la follow 49 blog dalam group korang tu dan dapat balik 49 follower..
  • So dalam entry korang nanti, tulis pendapat korang tentang berapa orang yang korang rasa perlu diletakkan dalam satu group. 10? 50? 100? 200? Ingat! Korang tak perlu masuk blog diorang pun.. Terus follow ja di sini.. Tak susah pun.. Tapi kalau majoriti pilih 10 ja.. Maknanya follower korang akan bertambah 9 ja la.. So pikir bebaik.. Nanti MD akan ambik purata..
  • Kalau korang tak setuju dengan sistem grouping ni sila nyatakan dalam blog anda..
  • Selepas tamat segmen, korang mestilah follow semua skali peserta dalam group korang.. Jujur ok !
  • Waktu menfollow akan diberitahu kelak.. Korang boleh follow blog MD dan like page facebook MD untuk mengetahui maklumat lanjut..

Segmen yg pertama seumpanya yg pernah Zam sertai. Mearik gak nih. Mr. Doctor nak buat sistem gruoping, & dalam hal ni Zam setuju kalau Mr. Doctor letak 50 ;)

Untuk segmen ni, Zam nak tag Aisyah KZ

22 comments:

  1. Segmen yang menarik kena pergi blog dia ini..Thanks

    ReplyDelete
  2. mcm menarik utk dijoin....bookmark dulu..hehee

    ReplyDelete
  3. Aishah & Hana~ sila2 ;) Makin ramai makin meriah! ;)

    ReplyDelete
  4. nak jugak join, tapi cheq macam tak jumpa je link Mr. Doctor 2.. or kami tersalah pandang.. info ye :D

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.. Thanks join segmen ni.. InshaAllah.. start 3pm (jumaat 24 feb) dh boleh start follow... Datang blog MD ya.. =)
    btw, md follow sini ^^

    ReplyDelete
  6. hai zamani (^^)

    mashi dtg dari segmen yang sama..jom dtg ke blog mashi follow .. oh mashi dh memang follower blog ni.. :)

    http://hatiberbungaros.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete
  7. hai, sy dtg dr segmen yg sama :) dh follow awk..sudi2 la singgah blog sy :))

    ReplyDelete
  8. mira follow awak...dr segmen yg sama..keep in touch ya..^^
    http://gadismira.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete
  9. Ayesha~ Ya Allah.. tak perasan link tu takde.. ok2.. dah letak.. sorry2

    Mr. Doctor~ Ur welcome! & thanks sbb buat segmen ni! Praktikal & memudahkan blogger ;)

    mashitah~ Insya Allah ;) & thanks 4 coming :))

    ReplyDelete
  10. Cik Saila & Amirah~ I. Allah, Zam akan ke sane :) Thanks ae sbb dtg :)

    ReplyDelete
  11. CKJ datang ni.. dr segmen yang sama...

    http://kayjueblog.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete
  12. en.zamani, terima kasih ye.. ayesha da join tau..

    ni linknya - http://chikimaruko.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    mai singgah

    ReplyDelete
  13. Hi . Awesome blog ~! Done follow u ~ I will always support ur blog . Entry yang menarik ! Chills :*

    http://secret-domokun.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. hye
    datang dari segmen yg same
    done follow you

    http://epilogkisahhidupku.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete
  15. dari segmen yang sama...

    follow sini

    http://www.untukkite2jep.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. salam ukhwah...salam kenal...keep in touch...k...

    http://cintaqasehsuci.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete
  17. Hai. hari ni melawat kawan2 dari segmen Dr. Uda vs Ustaz Rock. jom singgah blog saya =) ada SALES hebat !! jom laa tengok mana tau ada yg berkenan =)

    ReplyDelete