Thursday, April 5, 2012

Bandar Imiginasi Seorang Kanak Kanak Buta

Satu hari, waktu masuk ke kelas pemulihan khas, aku macam tak percaya dengan apa yang aku tengok. Tak sangka Maran boleh hasilkan struktur seakan2 sebuah bandar- penuh dengan bangunan2. Aku tanya Kak Nani (Pembantu Pengurusan Murid) yang berada di dalam kelas itu sepanjang waktu sebelum aku masuk, adakah Maran sendiri yg membuatnya.. Kata Kak Nani, mmg bbrp hari ni Maran asyik leka membuatnya.. Lepas satu set, satu set lagi dibuatnya.. Aku kagum.. Sebab untuk pengetahuan semua, Maran bukan sahaja seorang murid buta, tetapi mempunyai masalah pertuturan. Puas guru2 lain & aku ajak &cuba ajar dia bercakap, tapi tak dapat.. Pada sesiapa yang mempunyai maklumat untuk menolong Maran, bolehlah kongsikan di sini, k.




Gambar bandar yang lengkap, Insya Allah aku akan kongsikannya nanti

ENTRI2 BEST!
CARA UNTUK MENJADI LELAKI KACAK
PELUANG UNTUK MEMENANGI LAPTOP, IPAD & IPHONE!
WANG TUNAI RM5000 UNTUK BLOGGER!!

14 comments:

  1. bersyukurlah apa yang kita ada dan hargailah apa yang kita punyai.. btw i like your song yang ada kat blog awak

    ReplyDelete
  2. die buta ek...
    teruja nk tgk hasilnya....!!!

    ReplyDelete
  3. kalau kita pegangkan tangan dia dan sentuhkan barang tu , lepas tu kita ceritakan barang tersebut , dan sebutkan nama barang tu dia mahu sebut tak ?

    dia menggunakan mata hati :)

    ReplyDelete
  4. setiap manusia yang dilahirkan ada kelebihan masing2... :)

    kagum dgn budak nie^^

    ReplyDelete
  5. kite yg dilahirkan elok nih sepatutnya bersyukur dengan ape yg kite ade~

    ReplyDelete
  6. wahhhh berbakat betul...share2 gambar dia punyer hasil...

    ReplyDelete
  7. Nur Asyimah~ betul kata awak ;) thanks ae

    Reena, nanti Zam publish kan ;)

    Cik Adieb~ ;)) Kagum dgn dia

    Keli~ Dia tak mau sebut gak :(

    ReplyDelete
  8. Deno~ ;)) harap dapat cari kelebihan dlm diri masing

    EIkyn~ yup, subhanallah ;)

    Luqman~ betul kata2 tu :)

    Anisa~ I. Allah, tgu k ;)

    ReplyDelete
  9. die de kelebihan sendiri walaupun zahirnya de kekurangan..
    excited nk tgk hasilnye ni..

    ReplyDelete
  10. hana~ :))

    Insya ALlah nanti Zam kongsikan :)

    ReplyDelete
  11. cube pulak dengan alamsemulajadi.contohnye bagi dia rase titik air hujan jatuh kat tangan.

    ReplyDelete
  12. Zamani: tajuk lagu dalam blog awak apa ye??

    ReplyDelete