Tuesday, December 25, 2012

Broadband Oh Broadband

(lambat kuasa dua.. huhu)


Serius line internet di kampung ni slow sangat sekarang ni, tak macam masa Zam pulang beraya & cuti bulan 6 dulu. Terbantut juga nak berblog dengan aktif. Kadang-kadang kena tunggu waktu malam baru laju, tapi bukan setiap malam. Baru-baru ni, Zam telefon pihak broadband & bagitahu masalah Zam, minta mereka tolong buat sesuatu. Dekat sejam jugalah Zam bercakap dengan staf mereka, sambil mengadap netbook Zam untuk betulkan balik line ni. Alhamdulillah, setelah macam2 cara yang Zam cuba mengikut apa yg disarankan, line kembali pulih & laju.

Tapi beberapa minit lepas tu, line jadi slow balik.. Tak tahulah kenapa.. Sampai sekarang line masih bermasalah. Menurut pegawai yang bercakap dengan Zam, line di tempat ni tak sepatutnya bermasalah.. Hmm.. apa lagi boleh dibuat? Kalau pembaca ada info tentang masalah begini, bolehlah kongsikan dengan Zam ye.

Okeylah, Zam minta diri dulu.. Tak mengantuk lagi, tapi sampai masa untuk akhiri entri kali ini.. Kepada anda semua, tidur elok2, supaya dapat rehat yang cukup sebelum menempuh hari esok ;) Assalamualaikum


2 comments:

  1. hehe .. zam rilek je eh .. maybe , memang line tenet lah tu yang tengah bad mood .. tu pasal tak elok tu :)

    ReplyDelete