e

Monday, February 25, 2013

(Gambar) Emma Ma'embong & 4 Adik Beradiknya Di PWTC



Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua ('',) Dalam entri kali ini, Zam nak kongsikan satu gambar yang diambil oleh seorang rakan Zam- AZAH AZRINA yang berada di PWTC sempena Pesta Buku Malaysia yang bermula sejak 30hb Januari sehingga 3 Februari baru-baru ini. Tentu korang kenal kan siapa yang berapa dalam gambar diatas? Yang berdiri di sebelah kiri berbaju putih itu ialah Chacha Ma'embong yang membintangi drama Setia Hujung Nyawa, & yang berbaju pink itu- siapa lagi kalau bukan Emma Ma'embong. Mereka lima beradik turut memeriahkan pesta tersebut selain bapa mereka Encik Ismail Embong yang merupakan seorang Tokoh Pelukis Negara.

25 comments:

  1. Replies
    1. :) anak2 mewarisi bakat seni melalui ayah

      Delete
  2. emma ma'embong? sape tu?hehe..
    *buta sikit bab ni ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. retis.. zam pun baru dlm proses mengenali beliau ni.. hehe

      Delete
  3. emma paling cun..abg emma, bakri group gerhana ska cinta xde eh?

    ReplyDelete
  4. hoho..terbaik lah....

    http://adiezaff.blogspot.com/2013/02/bl1m-tidak-mendapat-persetujuan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tajuk cam best jek.. Ok, Insya Allah Zam akan terjah ke sana ;)

      Delete
  5. laa...patutla anak2 beliau pandai melukis semuanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya begitulah.. diwarisi oleh anak & keturunan

      Delete
  6. patut la dia jadi pelukis, warisi bakat bapa dia rupanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi :)

      Delete
  7. memang cantik2 anak adikberadiknya

    ReplyDelete
  8. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...


    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  9. Ayah mereka tokoh pelukis negara..pehhh!!

    ReplyDelete
  10. ohhh... tokoh pelukis negara rupanya ayh die... baru tau

    ReplyDelete