e

Monday, February 4, 2013

Segmen Pencarian BloggerStarz


Sambung lagi dengan penyertaan segmen selepas tergendala sebentar kerana kesibukan di sekolah. Kali ini dari blogger SYAKIR RAHMAN & Zam dapat info ini dari ERAZ FADLI. Pada sesiapa yang ingin menjadi sebahagian dari GENG SENGAL/SOSIAL/OHSEM, boleh join segmen ni ok. Menariknya, korang boleh pilih salah satu kategori geng yang menjadi pilihan korang. Nak tahu dengan lebih lanjut? Hit banner diatas untuk ke blog penganjur ;)

Peserta segmen ditanya, apa perkara yang paling best sepenjang bergelar blogger ni. Bagi Zam, antara perkara itu ialah apabila bertuah memenangi beberapa segmen/contest yang menawarkan hadiah yang menarik, nak-nak lagi contest yang melibatkan fotografi. Entri blog Zam sering berkisarkan fotografi yang dihasilkan sendiri & perkongsian dari photographer lain, & kerana itu ialah minat Zam, kemenangan tu jadi sesuatu yang akan dikenang selalu.. Hehe

Tapi perkara paling hampeh, ialah bila entri Zam di copy paste bulat2 oleh blogger lain! Tajuk & artikel memang langsung tidak diubah, & tiada sebarang kredit ditujukan kepada Zam. Paling tak boleh blah, nama Zam yang turut tertera dalam entri tersebut masih digunapakai, walaupun sah2 nama blogger tersebut lain! Serius hasil penulisan Zam tu nampak macam hasil dia.. Huu.. Aptb

Tapi perkara beginilah yang membuka mata kita untuk lebih berhati-hati di masa hadapan, kan.. Ok lah, akhir kata, Zam nak ajak korang untuk join segmen ni beramai-ramai, k! Barulah meriah! ;)

PS: Mr. Syakir Rahman, Zam nak join geng ohsem ye ;) hehe



10 comments:

  1. hehehe...nice one!!! thnx bro sbb sudi join...

    ReplyDelete
  2. dari segmen sama :)

    http://ikapukpuk.blogspot.com/2013/02/segmen-pencarian-bloggerstarz.html

    ReplyDelete
  3. dari segmen yang sama . :)

    http://www.cikfie.com/2013/02/segmen-pencarian-bloggerstarz.html

    ReplyDelete
  4. dari segmen sama... =D

    http://ayuejean.blogspot.com/2013/02/segmen-pencarian-bloggerstarz.html

    ReplyDelete
  5. http://wanecha178.blogspot.com/2013/02/segmen-segmen-pencarian-bloggerstarz.html

    salam knal..done folo sini..dari segmen yg sama

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. dari segmen yg same jgk.follow me as well

    http://kucingsenyap.blogspot.com/2013/02/segmen-pencarian-bloggerstarz_15.html

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum bro. :) gud luck ye. Saya pun join jugak contest ni.. Slamat ya :)
    http://mawardiyunus.blogspot.com/2013/02/segmen-pencarian-bloggerstarz.html

    ReplyDelete
  9. http://kumahuitu.blogspot.com/2013/02/bloglist-jjcm-2013-by.html#links

    JEMPUT JOIN SEGMEN :)

    ReplyDelete
  10. singgah dari dari segmen yang sama.

    Jemput singgah ke blog saya ye?

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    ReplyDelete