e

Wednesday, March 6, 2013

Bestnya Bertunang Bila..

Assalam. Zam mulakan hari ini dengan satu entri santai sebelum menyambung fokus kepada kerja. Idea "Bestnya Bertunang Bila.." ni Zam dapat setelah menghadiri Majlis Pertunangan seorang rakan baru-baru ini di Serdang. Banyak perkara yang indah apabila 2 insan memasuki fasa pertunangan & bakal menuju ke gerbang perkahwinan, namun apa yang Zam nak cakap hari ini lebih kepada persiapan sebelum majlis pertunangan. Rasa bestnye bertunang bila tengok hantaran pertunangan kita dihasilkan oleh rakan sendiri atau kenalan rapat. Macam lebih bermakna, bila majlis kita dapat sentuhan kreativiti daripada mereka.





Bingkai gambar untuk cek & kek cawan di atas dihasilkan oleh dua orang rakan kami yang berbeza. Seorang dengan kemahiran menghasilkan barangan kraf, & seorang lagi pakar dalam membuat pastri. Terasa semangat kerjasama di antara kami menerusi penghasilan barangan hantaran ini. Insya Allah, jika berpeluang suatu hari nanti, Zam pun nak menggunakan khidmat mereka :) Dan jika berkesempatan, Zam akan memperkenalkan mereka seorang demi seorang dalam entri yang akan datang.

Pada rakan-rakan blogger yang tak sabar melihat hasil gambar yang diambil oleh Zam sempena majlis mereka, Zam minta maaf sangat-sangat sebab masih belum berkesempatan melakukannya kerana minggu ini Zam masih berperang dengan assignment OUM yang perlu disiapkan. Jadi, Zam dahulukan 2 gambar diatas sebagai tatapan. Apapun, dooakan Zam dipermudahkan urusan ya, untuk menyiapkan assignment2 ini berserta gambar2 majlis tersebut.. 

33 comments:

  1. hehe ni rase cam nk bertunang gak nie...

    ReplyDelete
  2. bestkan! masa saya bertunang dan berkahwin dulu pun, brg2 hantaran saya deco dan buat sendiri. jimat sgt! FYI, saya pun ada menyediakan perkhidmatan make-up dan persembahan utk majlis keramaian. nnt bole tgk kt blog saya k :)

    www.suriaqistina.blogspot.com
    www.buluhvoice.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. sue, itu lebih menjimatkan sebenarnya :)) appn, thanks utk perkongsian info di blog sue tu ya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg jimat sgt zam. lg seronok klau dpt buat sendiri, baru ada feel. hehehe. it's ok, sharing is caring :)

      Delete
    2. dibuat dgn sepenuh perasaan ae.. hehe

      Delete
  4. err tetibe rindu saat itu..hehehe...

    ReplyDelete
  5. comey2..time BK nk beserderhana je la

    ReplyDelete
  6. errr..rindu nye saat itu..hehe...bdway..antaran tunang ritu saya DIY sendiri..puas ati ;)

    meh singgah blog saya ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg lebih puas hati kan buat sendiri.. untunglah kreatif :))

      Delete
  7. Replies
    1. Mcm dah nak dekat je.. Betul ke tanggapan Zam ni? hehe

      Delete
  8. alaaaaa...AWANG dah bertunang!!!

    ReplyDelete
  9. kek tu nampak sedap jer...
    tak sabar nak tengok photo bertunang....

    ReplyDelete
  10. Insya Alah Sukma :)) Nantikan ye ;)

    ReplyDelete
  11. cantik kek dia..bah zamani bila pulak?

    ReplyDelete
  12. insya Allah.. doakan Zam cepat2 ye ;))

    ReplyDelete
  13. Cantik dan kreatif. Zaman tunang memang lebih indah dari zaman berchenta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waah betul ke ni? Zam tah tahu... hehe

      Delete
  14. cik akak nanti nakkan hantaran Al-Quran je...:)
    paling wajib tu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu afdhal.. mudah, ringkas, :))

      Delete
    2. kita lebihkan yang paling afdal dulu...nanti yang lain kan dik..hihi.

      Delete
  15. Replies
    1. suke tgk hasil org kreatif ni.. cun

      Delete
  16. cntik je semua..sbb biru je..hehe..nad suke biru..hehe..tangan kalo dh suke buat sesuatu..buat ape pun cntik

    ReplyDelete
  17. menarik hantaran pertunangan dia.... comel dan kreatif....

    ReplyDelete