e

Thursday, March 21, 2013

Ex Student Cacat Penglihatan Dapat 8A Dalam SPM



Petang tadi, Zam terima satu SMS yang mengejutkan.. Zam pun sebenarnya lupa, bekas anak murid sewaktu Zam praktikal di Sekolah Kebangsaan Pendidikan Khas Jalan Batu tahun 2005 dulu - Ahmad Danial merupakan salah seorang calon SPM 2012. Tak sangka dia memperolehi keputusan yang sangat cemerlang- 8A, biarpun dia merupakan seorang calon OKU (cacat penglihatan). 

Lebih terharu, dia masih ingat & kenang jasa Zam untuk kongsikan kegembiraan itu bersama..

#nak nanges..

38 comments:

  1. tahniah!! hebatnya dia walau dalam kekurangan

    ReplyDelete
  2. Ya Allah. terharunya. Dalam keadaan mcm tu still ingat dekat cikgu dia. Respect kat dia :) Tahniah to Ahmad Danial

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah walaupun dia cacat penglihatan namun Allah beri dia kelebihan dalam menuntut ilmu.. Tahniah Ahmad Danial

    ReplyDelete
  4. tahniah buat ex student zam... zam, jasa yang baik dan ikhlas orang tetap akan kenang...

    ReplyDelete
  5. dia sangat hebat! terkenang zaman nak amik spm dulu.. byk sungguh dugaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Deno :)) mmg msusah kan dugaan spm

      Delete
  6. tahniah..hebatnya dia..tengok, betapadia menghargai ilmu yang cikgu zam curahkan..touching:'(

    ReplyDelete
  7. wah.. terharunya.. tmbah2 bila ada pljar yg masih ingt kat cikgu wpun dh lma....

    ReplyDelete
  8. wahh tahniah. terharu ye ? Alhamdulillah , dia masih ingt kt ckgu dia dlu.

    ReplyDelete
  9. hebatnya dia. sbg cikgu di sana, pasti zam berasa bangga bila bekas anak murid wish camtu. kalau solehah, konfim trus nangis gembira da anak murid yang igtkn kita :)

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah...die xcelik mata tapi celik hati =)

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. waaa congrats for you and your former student :)

    ReplyDelete
  12. Allah maha adil.congrtz to him

    ReplyDelete
  13. tahniah.. dia memang hebat kerana menggunakan kekurangan dirinya menjadi insan yg cemerlang..

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah tahniah..dia ingat lagi kat zam

    ReplyDelete
  15. tumpang lalu nak komen nie...tahniah untuk adik tu zam...semoga sentiasa beroleh kebahagiaan & kecemerlangan dalam hidup :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn.. Zam aminkan doa tu.. Thanks Kak Naomei ;))

      Delete
  16. Alhamdullilah buat Danial. Tak sangka kawan saya pun result bagus, saya bila lagi ?? :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe good luck buat anda Miss Anuar :)

      Delete
  17. Jasa guru di kenang smpi ble2...

    ReplyDelete
  18. bertuah Zam dapat student walaupun cacat penglihatan tapi terang hatinya....

    ReplyDelete