e

Thursday, April 4, 2013

Menikmati NASI ARAB Di SABA, Cyberjaya



Adalah seorang blogger yang duduk di Putra Jaya ni, selalu cerita dekat Zam tentang Nasi Arab.. Sebab tak pernah makan, Zam jadi teringin sangat nak mencuba. Akhirnya, bersama blogger tersebut juga, Zam berpeluang merasainya di Cyberjaya- Restoran Saba bulan lepas.. Komen? Memang puas hati & sedap giler.. Nasi yang dimasaknya menngunakan beras basmati memang terasa ringan & tidak terlampau mengenyangkan. Sepinggan ni, dijual dengan harga RM17 dan boleh dinikmati oleh 2 orang.

Pilihan air, kami minum teh dengan daun pudina ini.. RM3 je satu set.. Comel ek?



Turut menjadi pilihan Zam hari tu, Roti Arab yang boleh dicicah bersama dengan madu atau kuah kari.. Sedapnye!


Terima kasih kepada blogger tersebut sebab bawa Zam jalan-jalan cari makan di Cyberjaya!

41 comments:

  1. memang sedap makanan dekat restoran SABA neh.terbaik lah :) penang pon ade..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu kat srwk takde sesedap kat saba.. zam blik smnjg baru berpeluang

      Delete
  2. fuyyo .. sedap nya.
    sape blogger tu ?

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. haha..that's me....hahah
      len kali kali syahirah nk join pun boleh..kite p try mkn kat south city plaza plk..hahah

      Delete
  4. pada saya dan suami, restoran nasi arab dekat south city plaza lebih sedap berbanding saba'..nama restoran tu restoran half moon. kedainya di barisan rumah kedai..cubalah di sana. kawan kami yg dah menetap di saudi selama 13 thn yg suggest tempat tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saba pun dah sedap, kiranya ni lagi sedap dr saba?! wow leh cuba tu ;) thanks 4 sharing the info ;))

      Delete
    2. Hoho..noted!!
      thanks wanie ibrahim...
      nnt kalo Zamani Abe balik cni, Adie try p makan kat sana.. ;)
      mgkin wanie n husband leh join sama nnt

      Delete
  5. wah zam, kempunan sy tgk nasi arab ni. sy pn xtau ble lg nk gi sini. sbb xpnh gi. tapi sy tau camne nk masak nasi arab tu. sng je :)

    ReplyDelete
  6. lampar ler bila tengok nasi nei..huhu...nak juga

    ReplyDelete
  7. tak pernah rasa lagi......sure sedap tu ZAM....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah.. puas hati bila menikmatinya

      Delete
  8. assalam...wuah! nampak sedap r menu2 tu...tak pnah g rasa dlm hidup ni hihihi...ohye nak habaq mai ni...krole menang GA mak dara dan menang hadiah yg bro taja..so camne nak claim tu yew...ngee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. haah mmg sedap tu... :))

      Itulah, Zam ada terjah blog krole hri tu tinggalkan link untuk tuntut hadiah.. takpa2 sat lg zam g terjah balik & gitau link eh

      Delete
  9. Gambar last tu nampak pelik pulak menunya... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pelik sikit.. mcm roti canai pun ada gak rasanya

      Delete
  10. ala...BK dri minggu lepas mengidam nasi arab =(
    sdp x?nasi dia lembut ?

    http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/2013/04/andai-aku-bisa-menggantikan-kesakitan.html

    ReplyDelete
  11. wlpun dekat ngan rumah.. belum pernah try.. maybe bukan selera kami lg kot.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe yg penting ikut selera & citarasa masing2 :))

      Delete
  12. nampak best :D hehe.. kena try ni kalau ada kesempatan.. comel je gelas teh tu.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah, jika berpeluang cubalah eh :))

      Delete
  13. sedapnya. tak pernah merasa makan kat situ

    ReplyDelete
  14. zamani, kak norzi dah follow awak ..follower ke 3976, kalau tak keberatan tengok entri kak norzi order menu di saba n seriously sangat2 sedap tau!
    http://norzifoodilicioushouse.blogspot.com/2012/12/jalan-jalan-cari-makan-saba-restoran.html

    ReplyDelete