e

Sunday, April 14, 2013

Right Minded Lawan Left Minded.. Mana Satu Diri Anda?


Kalau dilihat pada gambarajah ringkas di atas, dapatlah dikenalpasti samada kita cenderung dalam menggunakan otak kanan atau otak kiri. Namun apa yang dikongsikan ini bukanlah untuk membandingkan siapa lebih bagus, kerana setiap orang memiliki kelebihan & keistimewaan masing masing yang diperlukan & boleh digunakan mengikut setiap situasi yang berbeza, kan?

Korang yang mana satu, agaknya ya?

17 comments:

  1. dua2 ada, tp rsanya more to right brain sbb left hand.. org ckp klu tgn kri, otak knan n sbaliknya.. wallahualam ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah dgr juga.. & sb tu ada yg berangapan, org kidal ni, berseni..

      Delete
  2. ak dh penah wat inventori sal otak ni,,,

    n mmg ak lg byk gn otak kanan...
    ms kat skolah dulu,nak solve math prob pon ak siap imagine lg x lompat2 dgn y...haha

    ReplyDelete
  3. akak otak kanan...setahu akak otak kiri untuk pemikiran yang berat seperti fasal matematik & sains...
    otak kanan untuk bidang sastera, bahasa dan benda yang berangan kreatif...hehe

    ReplyDelete
  4. Otak kanan ! :) Banyak art dan benda2 kreatif. benda buruk pun, MP boleh buat jadi lawa. :) So, mungkin otak kanan lagi banyak digunakan dalam aktiviti seharian MP.

    ReplyDelete
  5. mungkin aku more to right side kot..hahaha

    ReplyDelete
  6. Rasa-rasa belah kanan sebab saya jenis yang suka freedom , ada jugak dengar mak cakap , yang orang kidal nih , more to the right side , saya tulis guna tangan kiri .

    ReplyDelete