e

Saturday, April 6, 2013

Terberlagak Tanpa Sedar



Perasan tak

kadang-kadang, kita 'ter' berlagak tanpa sedar

mungkin kerana kita ada apa yang orang lain tak ada

mungkin sebab kita anggap perkara atau benda yang kita ada tu benda remeh bagi kita

tapi sebenarnya perkara & benda tu sesuatu yang sukar dimiliki oleh orang lain

perasan tak..?

(sorry atas perkataan terberlagak tu.. tak ada dalam bahasa Malaysia sebenarnya.. hehe)

18 comments:

  1. hahaha...tambah sikit suku kata tu...kompem kalau karangan BM memang boleh tolakkan markah..hihi...berlagak dalam tak sedar tu memang payah...kalau cik akak terbelagak tu..tegur2 ler apa yang patut...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tak pernah lah tgk cik akak terberlagak ni..

      itlah.. guna bahasa salah mcm ni takut ditiru bdk skolah.. so , bgtahu awal2

      Delete
  2. biasalah.kita manusia mana pernah sempurna

    ReplyDelete
  3. kdg2 kalau lalai terbelagak la jugak...haha pastu insaf la balik..tskk~

    ReplyDelete
  4. ini semua di luar jangkauan kita...tanpa kita sedari....contohnya: bila anak kita mendapat result baik masa exam sure kita terbelagak tanpa kita sedari...betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang mcm tu lah.. kot.. hmm susah nak nilai soal hati ni
      :)

      Delete
  5. betul tu... kalau dah terbelagak, kena sedar cepat2...

    ReplyDelete
  6. Biasalah...kita tak sempurna......kadang2 terbelagak..kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) kena cpt2 sedar kan.. z=samalah dgn Zam..

      Delete
  7. kadang2 terbelagak lah jugak. heee, tahniah, follower 3700. chantek !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. :))

      huhu.. zam nk kna insaf ni

      Delete
  8. kita tak sedar itu tak apa...jangan berlagak tak tentu hala...macam kita pula yang hebat skali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tentu hala, tu bahaya.. boleh mngundang pkra tak baik

      Delete