e

Thursday, May 16, 2013

Selamat Hari Guru | 16 Mei 2013



Masa kecil kecil dulu, hari inilah yang paling ditunggu tunggu oleh kita. Tak sabar rasanya nak berikan hadiah pada guru dan buatkan mereka gembira dengan hadiah kita. Normal bagi seorang kanak kanak, kan?


Bila dah dewasa ni, mesti kita tak dapat lupa kenangan masa sekolah dulu dengan mereka. Rasa sayang pada mereka, itu perasaan yang wujud secara semulajadi kerana lumrahnya, kita akan menghargai mereka yang banyak mencurahkan jasa kepada kita.

Di sekolah, merekalah yang mengambil alih tugas ibu bapa kita di rumah..

Itupun dah cukup buatkan kita sayang pada mereka.. Setuju?

Buat guru-guru yang telah mengajar Zam di tadika Abim Saiditina Fatimah, Sekolah Kebangsaan Serdang, Sekolah Kebangsaan Sri Serdang, SMK Sri Serdang, Maktab Perguruan Ilmu Khas, Selamat Hari Guru Diucapkan..

Lebih-lebih lagi para ustazah, cikgu-cikgu sejak tadika sehingga sekolah menengah.. Yang ini, memang Zam ingat sangat sampai bila-bila..

Terima Kasih, Cikgu :))

22 comments:

  1. err...Zam cikgu juga kan..?? lupa la..rasa macam pernah baca entri Zam bercerita ttg anak murid Zam..apapun..happy techer's day semua!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup Dylla.. Zam cikgu.. hehe.. thanks!! ;))

      Delete
  2. Selamat hari Guru buat para blogger yang bergelar guru..

    ReplyDelete
  3. Selamat hari guru buat semua guru di Malaysia

    ReplyDelete
  4. salam ukhuwah dari bunda dan SELAMAT HARI GURU..

    ReplyDelete
  5. SELAMAT HARI GURU ZAM DAN KENGKAWAN BLOGGER SEMUA....!

    ReplyDelete
  6. Selamat hari guru dik zam...semoga menjadi guru yang amanah dunia dan akhirat...amin...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn.. Thanks Kak Naomei utk wish & doa tu :))

      Delete
  7. Selamat hari guru..
    ALhamdulillah AJ tak penah lupa wish guru2 yang masih keep in touch lagi... =D
    Bila ingat zaman sekolah masa bagi cikgu hadiah memang best....
    Hehhehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa kan.. rasa bangga je bg cikgu hadiah tu.. appn thanks utk wish tu :))

      Delete