e

Thursday, June 20, 2013

Bila Dah Lama Tak Blog Walking

Assalamualaikum & selamat petang. Dah lama rasanya Zam tak jalankan aktiviti blogwalking & follow blogger lain, jadi bila sertai segmen Kak Mia Liana baru-baru ni, Zam berkesempatan melawat ke beberapa buah blog peserta yang disenaraikan. Banyak juga blog yang Zam kunjungi buat pertama kali, dan tidak kurang juga banyaknya blog yang menarik perhatian Zam terutamanya dari kekemasan template dan background yang digunakan. Terjumpa juga blogger yamg mempunyai minat yang sama, dan lagu lagu best yang sesuai diletakkan di blog. Kiranya, blogwalking juga boleh diumpamakan seperti peribahasa 'jauh berjalan, luas pandangan'. Banyak perkara yang boleh dipelajari dari rakan blogger anda apabila anda melawat blog-blog mereka, dan inilah kelebihan yang diperolehi melalui blogwalking.

Zam ada sedikit pandangan, terutamanya buat blogger baru yang boleh dikongsikan. Cuba elakkan dari menggunakan word verification pada ruangan komen entri anda, kerana ini mungkin akan menyebakan rakan blogger yang ingin meninggalkan jejak merasa terganggu dan melecehkan kerana terdapat banyak lagi blog yang ingin dikunjungi, ok ;)

42 comments:

  1. kannn tak suka betul la verify word tuh!

    ReplyDelete
  2. setuju....
    tak suka bila kena varify word tu... leceh

    ReplyDelete
  3. kalau ada word verification code tu terus tak jadik komen. tp kengkadang, terpkasalah mlayan code tu untuk komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu tpksa cuba brkali2, tu lg letih

      Delete
  4. kte p[n xsuke word verification tu..agak leceh ckit....emmmmm

    ReplyDelete
  5. Xpe.. Tu pngjrn.. Mcm sy juga dulu bru2 x thu nk setting... Tpi mkin lma... Mkin nmpk la impaknya nnt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulh.. ada yg tk sengaja juga ni.. & perkara ni boleh diulang berkali2 utk mengikatkan rakan blogger :)

      Delete
  6. kadang kadang sebab word verification tu lah saya tak jadi nak comment kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut masa kn, nk2 lg klu dh tensi sgt

      Delete
  7. word verification tu la yang kadang2 berpinar2 mata tu...

    ReplyDelete
  8. BW sangat membantu untuk blogger baru 'especially' teman la..
    paling xsuke word ni..sebab selalu buat fail je..kalau ada mesti xjadi nak komen..hehe

    ReplyDelete
  9. masa mula2 berblogging, mmg saya ada letak word verification tu. tapi nampak sgt melecehkan. tu yg terus tukar setting. kita bukan robot ok. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. buktikan anda bukan robot.. eh.. dh komen kt sini.. sah bkn robot.. haha

      Delete
  10. masa BW terhad sgt2 skang ni huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ar kita Kesuma, nk2 lg time lne slow.. adoii

      Delete
  11. biasalah tu zam.. tgh musim bz ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju.. lg tak best klu line slow.. huhu

      Delete
  12. Terima kasih singgah & follow blog Teena, sy dah lama follow blog nie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ur welcome, and thanks again sb support Zam slmaa ni :))

      Delete
  13. singgah sat...dah lama tak blogwalking mungkin bz ataupun mood tak datang..baselah tu..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for coming~ ;)) haa setuju.. kdg2 ikut mood

      Delete
  14. 1 + 1 = 2. yang ini pun sama komen end nak buat kira-kira laks....hehe

    ReplyDelete
  15. captcha yang memenatkan.. hehe

    ReplyDelete
  16. bagusnya abe ni :) anyways singgah & terus follow sini :) kalau sudi jemput2la singgah & follow balik ye.. :)

    https://ourrandomrainbow.blogspot.com

    thanks :)

    ReplyDelete
  17. sonok ble BW ni zam...dpt tmbah ilmu n tambah idea~

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Krole~ ;) btw slmt membaca ae buku tu X)

      Delete
  18. Word verification memang satu isu yang tak pernah selesai dalam dunia blogging kan..hemmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. tapi selagi tu lh kita slu ingat mengingati kn :)

      Delete
  19. word verification ni kadang2 blogger tu tak sedar pon. so readers lah kena bagitahu.

    btw, happy berblogwalking!

    ReplyDelete
  20. rmai yg komen xsuka WV kat sini..haha sy sgt2 stuju..
    mcm xberapa nk bgi singgah blog die jee..hehe

    p/s:tq utk sorang blogger yg agak orai yg tegur benda ni.

    ReplyDelete