e

Tuesday, July 23, 2013

Ainan Tasneem Kemalangan

Assalamualaikum & selamat pagi. Semalam menerusi perkongsian info sebuah blog di Facebook, Zam mendapat berita tentang kemalangan yang menimpa penyanyi Ainan Tasneem. Dan berita itu turut dilaporkan di akhbar Sinar Harian:



PENYANYI yang terkenal menerusi lagu Aku Suka Dia, Ainan Tasneem mengalami kemalangan kereta sewaktu melalui Lebuhraya NPE (New Pantai Express Highway) sekitar jam 2.30 petang semalam. 

Dipetik menerusi laman Facebooknya, Ainan Tasneem berkata, sewaktu kemalangan berlaku, beliau dan teman baiknya dalam perjalanan menuju ke Bandar Tasik Selatan dan secara tiba-tiba kereta yang dinaiki mereka dilanggar sebuah kereta dari arah belakang. 

“Kejadian semalam di lebuh raya NPE. 21 Julai kira-kira 2.30 pm. We were on our way to Bandar Tasik Selatan (kami tengah menuju ke Bandar Tasik Selatan). Bertembung dengan kereta belakang yang nak ke kanan waktu kami nak masuk ke simpang kiri. Kereta dua-dua dalam keadaan yang sangat laju. 

“Dalam kereta berasap dan airbag semua keluar, tayar kereta juga terkeluar dari tempat tayar , jadi besi tu tersekat dekat longkang. Kalau tak, kereta memang terus akan menjunam ke tepi gaung sebelah itu sahaja. “Tapi, Alhamdulillah. Nothing happen to me and my best friend (tiada apa yang berlaku dalam diri saya dan kawan baik saya). Cuma sekarang setiap urat dekat badan terlalu sakit dan banyak lebam akibat hentakan yang terlalu kuat,” katanya. 

Mengakui masih trauma dengan kejadian tersebut, Ainan bagaimanapun bersyukur apabila tidak mengalami sebarang kecederaan yang teruk. “Alhamdulillah Allah masih bagi nyawa untuk kami bernafas. Dan kepada orang di luar sana, berhati-hati semasa memandu (To people out there, please.. Drive safely). Sayangi nyawa anda. Saya trauma kejap. “Sampai sekarang masih teringat ingat apa yg berlaku semalam. Terima kasih Allah kerana masih bagi peluang untuk hidup,” ujarnya.



PS: Teringat waktu menaiki teksi dari Putra Jaya ke Serdang baru baru ini, Zam hampir-hampir ditimpa kemalangan.. Kes Zam, jalan licin selepas hujan dan teksi dipandu dalam gelap malam (selepas waktu berbuka). Apapun, berhati hati lah semua ketika memandu. Sedikit alpa, padah boleh menimpa.

7 comments:

  1. oh saya baru dengar...mujur tak de apa-apa..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. mjur tak mngalami kecederaan serius

      Delete
  2. Replies
    1. yup, jadikan ingatan sampai bila2 :)

      Delete
  3. Ya Rabbi...
    ni la yang mbimbangkan stiap pemandu..
    kita beringat,org len la plk xreti bhasa....ishk2...
    nasib baik "kekasih" angah zamani xape2...kah kah kah

    ReplyDelete