e

Tuesday, September 17, 2013

Amek Kau.. Berlagak Sangat Kan Sebelum Ni?!


Amek Kau.. Berlagak Sangat Kan Sebelum Ni. Tajuk entri ini sebenarnya diolah untuk menggambarkan satu kisah benar yang dialami dan dikongsikan oleh seorang warga Facebook di Page DUNIA KUCING. Apa yang berlaku, memang menarik kerana kisah seperti ini jarang-jarang kita baca:

Perkongsian di DK, 

Ayein Maoc, 

Salam buat semua warga DK...saya sekadar ingin berkongsi pengalaman kisah benar pagi ini... 

Pada hari sabtu baru2 ini saya ada ke sebuah pet shop di Kuantan , saja jer survey tengok2 kucing kat kedai tu...pastu tanya harga makanan kucing friskies tuna dalam tin. Tuan punya kedai kata 1 tin RM4.50..biasanya kat mana2 tempat lain pun harganya RM3.80-4.00 jer...tanya dia leh kurang sikit tak? Dia kata fix price dan dah murah la tu.. 

Tiba-tiba pagi ni dia ada dalam court saya pula. Kena saman dengan jabatan farmasi, sebab tak ada lesen memiliki ubat2 tertentu untuk kucing...Dia kena denda RM1000 dan dia tanya saya boleh kurang lg tak? Kemudian saya kata TAK BOLEH, dah murah la tu!hehehe..... Moral of the story- Jangan la menyombong, lebih2 lg yang berniaga tu! kita tak kenal siapa customer kita...orang berbudi, kita berbahasa...betul x? 

p/s: U memberi I merasa tau...

# nampak kan kena balas cash je kat dunia ni..


18 comments:

  1. kalau kita buat baik dengan orang, orang akan buat dengan kita

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum... hahahaha. taknak kurang sikit pun harga. sekali kena bayar denda lagi mahal. ish3.. harap menjadi ikhtibar buat semua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. itulah jgn berlagak kan

      Delete
  3. Salam ziarah..

    hidup umpama roda.. kadang-kadang di atas, kadang-kadang di bawah.. selalu-selalu la kena pandang di bawah... bukan dongak ke atas je.. :)

    ReplyDelete
  4. hahaha...tumpang gelak jap...
    tu lah sombong sangat...
    Allah dah balas balik kan :)

    ReplyDelete
  5. What u give, i'll get back !!! HAHAHA =p

    Padan muka !

    ReplyDelete
  6. betul... kita buat baik... orang buat baik ngan kita... jgn le kedekut na... 50 sen pun tak leh kurang hehehe...

    ReplyDelete
  7. what you give, you get back...hehehe...tp jgn la kita membalas pulak akalu org buat salah kat kita.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memaafkan lebih baik.. tp dlm kes ni, mmg setuju bila dia dpt pengajaran

      Delete
  8. haha.. itu la... mmg kena bayar cash

    ReplyDelete