e

Monday, October 14, 2013

Cara Sound Direct Orang Zaman Sekarang

Style orang sekarang, kalau tak puas hati tentang satu perkara, atau nak sampaikan masej untuk sound seseorang, semuanya diluahkan di alam maya. Tak kira lah di Facebook ataupun juga blog, luahan/amaran/peringatan/perli/sarcastik ditulis dalam bahasa kiasan tanpa diumumkan kepada siapakah ia ditujukan, atau penulisannya seolah-olah tiada kaitan dengan sesiapa pun (padahal ada), kerana mereka tahu orang yang makan cili itu ada membaca status Facebook atau entri di blog. 

Mungkin kerana mereka percaya, cara itu mempunyai kesan 'makan dalam' yang lebih tinggi dari sound direct secara personal atau bersemuka. Err ye ke idak? Hehe


6 comments:

  1. Itu lebih baik, bagi orang yg tak reti bahasa! :)

    ReplyDelete
  2. saya setuju. tapi sebaiknya elakkan dari berbuat demikian. saya selalu elakkan dari sound indirect dekat FB or twitter sebab saya tahu ayat saya memang akan buat org makan dalam..hahah

    ReplyDelete
  3. hati2.. sian gak kalau ramai yg mkn dlm

    ReplyDelete
  4. Mesti tensen org yg baca tu kan...hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan dalam.. klu kat fb, silap2 unfriend

      Delete