e

Friday, October 11, 2013

Walaupun Aku Bukan Orang Jawa!


Walaupun bukan berketurunan Jawa, Zam sukakan tempe! Hehe.. Saja nak pos lauk lepas Jumaat tadi. Sejak sekolah menengah, Zam suka hidangan tempe ni, nak-nak lagi yang digoreng garing dan dimasak pedas. Masa kecik-kecik dulu, jangan haraplah.. Tak suka tempe ni.. Tak sedap.. Bila dah besar, rasa sedap pulak.. 

PS: Bukan Zam yang masak.. Beli kat Medan Selera di Serdang je ;)

25 comments:

  1. betul tu zam,,
    kecik2 x suka.
    dh beso ni rasa sedap plak.
    tp shark hanya makan bila wat pedas.
    heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu goreng biasa tk mkn lh ye? memilih ae.. hehe

      Delete
  2. walaupun saya bukan orang jawa..tapi masakkan jawa tetap di hati..lagi2 sambil goreng dan tempe...

    ReplyDelete
  3. Sabar je la post lauk, perut tgh lapar ni..ayo jelesnya..huuhu org tak mkn apa lg ni, busy tdi lepas waktu lunch gerak pejabat agama :) Entry Terbaru : Dibenarkan Bernikah

    ReplyDelete
  4. tempe memang best..sehingga menjilat jari.

    ReplyDelete
  5. fae pun suka makan tempe sep yg digoreng hihi

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum zamani. fav sheila ni. sheila ada post resepi dia. hahahhaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. same ar kite ek.. oo.. leh g terjah ar ni

      Delete
  7. owh..sambal tempe memang sedappp...feveret!

    ReplyDelete
  8. SEdap kot tempe tapi xley mkn selalu la.takut boleh kena gout then org yg ada G6PD xley mkn kekacang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. kekacang ni bhy kt mreka yg ade gout

      Delete
  9. Solehah suka tempe goreng yg rangup2 tu. Sekali makan, krup2 bunyinya.hehe

    ReplyDelete
  10. saya pon bukan orang jawa tetapi sangat menggemari tempe. sedap kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, mmg sedap... terkenal dh tempe ni

      Delete
  11. tak berapa gemar sgt
    sbb my mom x pernah masak pun hihi
    :)

    ReplyDelete
  12. samalah, saya pun suka sangat tempe

    ReplyDelete