e

Wednesday, January 29, 2014

Berat Mata Memandang

Berat mata memandang, berat lagi bahu mereka yang memikul.. Dalam kehidupan ni, bila kita melihat situasi sulit yang dihadapi oleh orang lain, pasti kita akan turut merasa dan dapat membayangkannya. Walaupun kita tak dapat memahami perasaan mereka dengan sebenarnya, simpati dan empati yang ada dalam diri kita merupakan tanda ihsan dan nilai kemanusiaan itu wujud dalam diri kita.. Mungkin kita tidak dapat melakukan sesuatu untuk meringankan beban perasaan yang ditanggung mereka, tapi sebagai tanda sokongan, doa kan lah semoga mereka dapat menghadapi situasi sulit itu dengan tabah..


19 comments:

  1. semoga semuanya tabah menhadapi dugaan dari Allah...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum zam. sheila skrg lagi takleh dengar cerita sedih, berita sedih. laju je air mata turun. Senang emosi sejak mengandung ni, Allahuakbar. Ringankan beban mereka yang menerima dugaanMu ini Ya Allah T____T

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam sheila.. kiranay mmg ada sifat empati lh tu.. zam aminkan doa tu :)

      Delete
  3. Kita tolong apa yang termampu..doakan buat mereka semoga dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  4. Amin.. Semoga dipermudahkanNya..

    ReplyDelete
  5. semoga segalanya dipermudahkan buat yang bermasalah itu,, kadang2 kita kena kaji juga dari setiap sudut dan segi zam... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. mencari sisi positif ye maksud kak farah

      Delete
  6. ada hikmah disebalik setiap yg berlaku.. semoga sentiasa tabah mengharungi..
    singgah petang disni..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kartika~ insya Allah.. zam doakan bgitu

      Delete
  7. Betul..mungkin kita tak terdaya untuk membantu dari segi kudrat namun doa yang tulus ikhlas pastinya Allah makbulkan..insyaAllah..amin..

    ReplyDelete
  8. Jana Duit RM900 Sehari Tanpa Modal!

    Asalammualaikum kepada semua sahabat, sedara mara, dan semua rakyat Malaysia..
    Daripada berFB tak ada hasil, bagus berFB yang ada hasil,
    Saya ada nak perkenalkan satu program dari US, yang boleh membuat pendapatan sampingan.
    Free register, tiada apa2 bayaran di kenakan..
    Tiada tipu muslihat.
    Tak perlu cari orang.
    Tak perlu jual barang, dan Kerja sikit2 je.
    Syarat kelayakan: Anda ada facebook dan tau computer sikit2.
    Anda hanya perlu open link di bawah dan register sebagai member.
    Lepas register terus dapat upah USD25, bersamaan RM80.00 lah lebih kurang .
    Dah tu, anda akan dapat link anda sendiri..
    pastu apa lagi? Copy link anda, atau copy terus semua ayat saya ni,
    and paste kat facebook atau apa2 saja yg anda tahu,mcm email,tweeter dan sebagainya.
    Setiap orang yang open link anda, anda akan menerima ganjaran sebanyak USD10 atau RM30 lah lebih kurang.
    Mudah kan!!! Duit anda boleh pilih, samaada duit masuk account terus, atau cek (akan di pos terus ke rumah.)

    Ape2 pn cuba la dulu..

    Kalau dah faham dan nak register, sila click:

    http://www.theweeklypay.com/index.php?share=377753

    ReplyDelete
  9. Hye, saya suka baca blog awak, harap awk boleh singgah ke blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  10. Betul Zam..kalau kita mampu letakkan diri kita ditempat mereka, pasti sifat simpati tu sentiasa ada dalam diri

    ReplyDelete