e

Thursday, January 2, 2014

Tak Bestnye Rasa

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Hari ni merupakan hari pertama sesi persekolahan bagi negeri Sarawak. Memulakan tugas selepas lama bercuti, semestinya guru-guru bersemangat untuk mengajar, nak nak lagi di tahun baru kan.

Tapi ada gak yang tak best di hari pertama ni. Tadi, Zam baru dapat tahu seorang pelajar Zam dah berpindah ke Miri.. Adoi.. Baru rasa seronok mengajar dia Bahasa Inggeris tahun lepas. Berbanding 2012, tahun 2013 memang tahun peningkatan dia.. Nampak dia lebih rajin dan berminat untuk belajar.. Pelajar macam ni, memang seronok di ajar.. Puas hati.. Tapi itulah, dah berpindah kan.. Tak dapat nak mengajar dia lagi untuk 2 tahun lagi.. Tak ada rezeki..

Apapun, patah tumbuh hilang berganti.. Tadi ada seorang pelajar baru masuk.. Memang bersemangat betul dia.. Tahun 1.. Tersenyum Zam tengok keletah dia


20 comments:

  1. Oh, Zam ajar Bahasa Inggeris rupanya yer... Wah, kagumlah akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi tahun ni lebih kepada sains pulak :)) inggeris lak yg kurang

      Delete
  2. owhhh zam seorang cikgu ke?? betul2... kalau kita mengajar org yg sungguh2 nk belajar ni best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yg buatkan cikgu semangat nak mengajar :))

      Delete
  3. xper..nnt adalah tu pengganti dia nnt...

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum...zam,

    budak sekolah nie kalau semangat bersekolah takper..jgn menangis dah...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam Mselim.. haa.. ada gak yg mcm blur sikit tadi, tapi biasalah kan.. :))

      Delete
  5. hebat zam.. sbb ngajar english..

    ReplyDelete
  6. cikgu rupanya..best layan anak2x kecik ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah .. mmg best kalau semua dgr ckp.. klu tak, skit kpla.. hehe

      Delete
  7. tengok keletah budak2 memang best

    ReplyDelete
  8. Heheh pas ni Vee lak update ttg first day kat sekolah Vee :D

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. selamat malam.. hehe sorry lmbt reply

      Delete