e

Saturday, February 22, 2014

Pertama Kali Makan Hummus

Assalamualaikum & selamat malam semua.. Akhirnya selepas beberapa kali melihat & mengenalinya sekadar pada nama, Zam berpeluang menikmati hummus ni di sebuah restoran Nasi Arab. Rasanya, agak unik, memang tiada yang seumpamanya sebelum ini, dan dimakan bersama roti sebagai pembuka selera. Sdap atau tidak, terpulang kepada individu. Nak mencari kelainan, itu yang membuatkan Zam nak mencubanya.


10 comments:

  1. Hummus?? nm pun 1st time dgr..hehe

    ReplyDelete
  2. pernah tgk chef ammar masak hummus ni.
    err tapi wondering cemane la rasa dia :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah ae? hmm menarik tu.. sb nk thu gak mcm mn hummus ni dbuat

      Delete
  3. Macam pernah dengar je humus... kalau dalam sains rasenye humus ade makne... hehehe... tapi, tetap ni first time dengar makanan yang di beri nama 'Hummus'

    "Keep Smiling"
    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. hehe mcm pelik je masa mula2 thu tu

      Delete
  4. salam cikgu...
    just wanna to sharing..
    hummus nie asalnya dari middle east..
    bahan dia just blended kacang kuda plus minyak zaitun.
    if i'm not mistaken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo kacang kuda rupanya.. thanks 4 sharing :)

      Delete
  5. first time dengar...menu dari timur tengah ker nie...?

    ReplyDelete