e

Thursday, May 22, 2014

Bahaya Gigitan Orang Utan


Assalamualaikum dan selamat petang semua.

Semasa kami berehat selepas sesi jungle tracking  pagi tadi di Matang Wildlife Centre, Zam terjumpa papan peringatan mengenai orang utan yang berbahaya jika di dekati. Kalau tengok gambar tu secara dekat, memang ngeri juga tu.. Jadi peringatan kepada mereka yang berminat untuk mendekati haiwan haiwan ini, jangan dilupa, orang utang ada taring yang sangat tajam tau.

PS: Lepas ni nak buat aktiviti air pula dengan budak-budak ni


7 comments:

  1. eee uuiiyai ngeri ! tak sangka kot org utan ade taring tajam sbb dlm zoo nmpak die kunyah gigi dia kuning je. hihik XD

    ReplyDelete
  2. bahaya jgk orang hutan nie,,...huhu

    ReplyDelete
  3. hati2 takut jugak mana tahu dia gigit kita ..

    ReplyDelete
  4. erk... bahaya juga org utan ni

    ReplyDelete
  5. anak orang utan je nampak innocent n baik, tapi kalau dah pangkat bapak orang utan tu... huhuu, sila jauhkan diri... sama kes la macam kera...

    ReplyDelete