e

Tuesday, May 20, 2014

Pernah Buat? Bila Nak Berjimat, Buat Pembalut Hadiah Sendiri


Assalamualaikum semua

Sempena sesi pertukaran hadiah Hari Guru minggu lepas, Zam rasa nak cuba buat pembalut sendiri pula. Biasanya Zam akan beli pembalut hadiah, tak pernah buat sendiri.

Tapi sebab tak jumpa pembalut yang berkenan di hati, Zam terfikir nak buat sendiri. Design pun boleh direka sendiri, mengikut minat dan kreativiti, kan. Kadang-kadang, lebih jimat.

Jadi, Zam Google gambar-gambar yang Zam minat, saveedit & crop sikit, insert ke dalam Microsoft Word dengan rawak, dan print. Kemudian, gabungkan kertas A4 yang dah di print tu dan selefontape kan untuk jadikan kertas yang lebih besar.

Last-last, gambar diatas tu lah hasilnya. Gambar asal diambil dari sini: 

Domo kun.. Ade yang kenal? Zam minat watak ni sebenarnya, 
selain Danbo yang jadi penghias header blog Zam.


17 comments:

  1. sangat kreatif kot, akak belum terfikir lagi nak buat sendiri... he he he...

    ReplyDelete
  2. tak pernah terpikir pun
    hehee,cantik!

    ReplyDelete
  3. Pandainya sis bungkus. Saya kalau bungkus, belum hantar dekat posmen g dah berkedut sini sana. Hahah.

    ReplyDelete
  4. Sally pernah gak buat..tapi sally lekat laa...buat bentuk pastu lekat merata :D

    ReplyDelete
  5. waa jimat. i never thought of that hehe.

    ReplyDelete
  6. kreatif!!! abe zam boleh buat bisnes pembalut hdiah ni..hehhe

    ReplyDelete
  7. wah mmg cantik & kreatif sgt lah !

    ReplyDelete
  8. sgt kreatif! seriously! i like it!! :)

    ReplyDelete
  9. kreatifnya...n cantek lak tuh...tq share idea :) hehe

    ReplyDelete
  10. Domo itu comel! Suka suka suka~

    ReplyDelete