Assalamualaikum & selamat pagi semua..
Akhi-akhir ni bila makan nasi di rumah, mesti nak kena ada sekali labu sira ni. Jadi pembuka selera setiap kali makan. Zam dah masak sekali sebelum ni, tapi tak sampai seminggu dah habis, jadi sebelum ke Sri Aman semalam, Zam masak lagi labu sira ni.
Lepas siap, Zam simpan dalam peti sejuk. Makin lama simpan, makin rasa gula melaka tu menyerap dalam labu.
Untuk resepi dan langkah-langkahnya, boleh rujuk di SINI.
waaa mai sikit... tak pernah makan lagi labu sira, keropok ikan bersira ada la ;3
ReplyDeleteSedapnyerrr rajin Zam masak ...
ReplyDeleteiqha selalu makan sukun sira je,,kalau labu belum penah rasa..hehe :))
ReplyDeletetiba2 teringat arwah ayah saya sangat suka makan labu sira, saya pun suka jugak :)
ReplyDeletetak pernah lagi makan labu sira nih.. kalau tak manis sgt boleh laa..:)
ReplyDelete