Assalamualaikum dan selamat petang
Biasanya, french fries atau ubi kentang goreng dimakan begitu sahaja kan. Tapi bagi Zam, Zam suka buat sendiri untuk dijadikan lauk dan dimakan bersama nasi. Untuk dapatkan french fries yang rangup di luar dan lembut di dalam, Zam akan basuh dan rendam dulu ubi kentang di dalam air sejuk, kemudian rebus seketika, kemudian baru digoreng.
Zam suka makan french fries yang Zam buat ni dengan ikan dan kacang masin dalam tin tu bersama nasi. Entahlah kenapa, tapi gabungan rasanya kena dengan selera Zam :)
biasa buat lah 2 kan..jimat-jimat.
ReplyDeleteboleh la cuba nanti..nak tau gak rasanya macam mane zam..
ReplyDeleteokay..nnt nak try
ReplyDeletesedapnya Zam. Tapi memang kena rebus dulu kan. Akak pun kalau buat wedges kena rebus dulu.
ReplyDeletenak buat sendiri boleh, jimat2 pun jimat.. :D
ReplyDeletetapi kalau dah malas tuh mmg tak dapatlah ahahaha :3
tambah2 makanan bminyak and fast food nih (suka beli sbb rasa lagi sedap)
tapi kalau kentang wedges mmg suka buat :) :) :) sedaaaaaaapppppp ^____^
kenapa rasa mcm sedap semacam je..telan air liur baca entry zam ni,,hihi
ReplyDeletesedapnya.. lapar pula. adeh.
ReplyDeletewah sedap tu.
ReplyDeleteWeird...dan kreatifnya zam...hihi..btw,done follow sini..
ReplyDeletebuat sendiri lagi senang..hehe..jimat dah
ReplyDeleteblk ni kita buat jugak lah..
ReplyDeletewah..best nih..kene belajar dgn zam nih..hehe..baru boleh makan fries banyak2.
ReplyDeleteoo..rebus dulu yer..ecah selalunya potong terus goreng je..patut la dalamnye xgebu..hehe..thanks untuk info..
ReplyDeletewahh...ada cara jugak ye nak goreng kentang? ble tgk pic zam ni tingat zmn kecik2 dlu, sy n adik suka sgt buat kentang goreng hehehe..selalu berebut nk goreng
ReplyDeletejimat buat sendiri yea...
ReplyDeleteooo.. boleh try juga ni :>
ReplyDeleteWah.Nampak macam sedap je ^_^
ReplyDeletehehehe kalau buat konfem makan saja.. tak pernah lg nak makan dgn nasi..bunyi mcm sedap je..
ReplyDelete