e

Tuesday, January 22, 2013

Kes Pembunuhan Along Spoon.. Apa Kesudahannya?


 Tentu ramai yang masih mengingati tragedi yang menimpa vokalis kumpulan Spoon~ Along atau nama sebenarnya Sabi'ul Malik satu masa dulu. Namun, tentu ramai yang tidak mengetahui apakah kesudahan kes tersebut. Kebetulan tadi sewaktu blogwalking, Zam terjumpa satu artikel menarik perkongsian dari Blog AMEKAW tentang kes tersebut. Memetik penulisan di blog tersebut:

"Perkembangan kes yang memakan masa 9 tahun ini berakhir dengan keputusan pembunuh dihadapkan ke tali gantung pada tahun 2010. Pembunuhan ini dikatakan berpunca daripada perasaan cemburu namun di sini saya tidak berani mengulas mengenai hal ini."

Untuk membaca artikel penuh dengan kupasan yang lebih menarik & terperinci, terutamanya kronologi penuh kes tersebut, anda boleh hit pada pautan INI. Kredit untuk info ini kepada blog AMEKAW

10 comments:

  1. ingat lagi dgn kes ni..mmg menyedihkan..

    ReplyDelete
  2. Pngurus kumuplan spoon ini adalah perempuan.dan merupakan isteri kepada seorang badan berkuasa. isu ini timbul apabila mereka kerap bertemu.sehingga satu perangkap dilakukan kepada mereka oleh suami kepada pengurus itu sendiri.apabila arwah dikatakan mengambil pengurusnya itu dirumah. masa tu takdak telefon. along telefon menggunakn public phone berhadapan rumah perempuan itu.dan itulah dikatakan kali terkhir ditemui along.Al-Fatihah.harap jelas.sehingga 2002 baru kes ni selesai.stlh tgkpn dbuat

    ReplyDelete
  3. giler..mmg dh lama dah x dgr kes ni

    ReplyDelete
  4. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...



    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  5. a'a..hampir lupa dah dengan kes nie..hehe..akhirnya pesalah mendapat juga hukuman yang setimpal..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. Thankz kepada blog2 yang dapat mengesan hasil penulisan saya.. Ingat nak tutup terus je kisah nie atas beberapa sebab,, tapi sampai sekarang masih ada juga blogger yg re-post benda nie... http://aniqbukhary.blogspot.com/2013/01/pembunuhan-along-spoon-akhirnya.html

    ReplyDelete