e

Wednesday, February 27, 2013

AYAT KELAKAR SEPANJANG ZAMAN OLEH SAMY VELLU

Sumber gambar dari forum lowyat.net :)


Assalamualaikum & Salam Sejahtera buat pengunjung blog Zam :) Perkongsian artikel dari FB ini bukanlah bertujuan untuk menghentam Dato' Seri Sammy Vellu dari setiap kata-katanya, tapi sekadar perkongsian santai untuk menceriakan hari anda. Dato' Seri yang Zam kenal sememangnya seorang lucu kerana setiap ungkapan & cara sebutan yang dikeluarkan olehnya tanpa sengaja mempunyai double meaning yang boleh menggeletek hati orang ramai. Jom baca artikel penuh dibawah ini :)

AYAT AYAT KELAKAR SEPANJANG ZAMAN OLEH SAMY VELLU:-

1. Samy Velu menyebut berkenaan Pos Laju:
"Besoh kirim, hari ini juga sampai"

2. Dalam berita TV apabila beliau cuba untuk memberitahu dia berasa amat malu:
"Ini prekara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat la besar"


3. Samy berkata dalam salah satu ceramah:
"Kita akan bina satu jambatan wuntuk worang2 kampong di sini." Kemudian seorang pakcik bertanya, "Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?" Dan kemudian Samy dengan megahnya menjawab, "Kalao takde sungai, kita bina sungai”

4. Kenyataan paling digemari oleh Samy dalam berita abad ini:
"Toll naik sikit, banyak marah saya. You worang ingat semua ini toll saya punyer bapah punya kah!”

5. Ketika krisis air:
"Semua worang diminta jangan membuang aiyerr!"

6. Berkenaan masalah sosial:
"Worang2 muda sekarang banyak suka hisap dade"

7. Ketika program derma darah di Sungai Siput:
"Marilah kita semua menderma dare"

8. Ucapan selamat datang dalam kebanyakan majlis beliau:
"Selamat datang saudara-mara semua" (Ia sepatutnya “saudara-saudari”)

9. Ketika isu Al Arqam hangat diperkatakan, beliau berkata dalam satu sidang akhbar:
"Saya gumbira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam"

10. Di satu majlis pembukaan sebuah bangunan baru:
"Mempersilakan Datin Paduka Rafidah Aziz naik dari pentas wuntuk membuka kain"

Yang paling kelakar di dunia sepanjang abad ialah:

"Kita akan bina roket pigi matahari." Salah seorang wartawan berkata, "Tapi Datuk, matahari terlalu panas untuk didekati." Samy menjawab, "Itu tade masalah. Kita hantar waktu malam"

 

55 comments:

  1. hehe.. itu yg plg baru n plg lucu :D

    ReplyDelete
  2. tergelak sensorang baca artikel ni . next time nak dengar betul2 ucapan dia . hahaha

    ReplyDelete
  3. hahhahahah memang kelakar pun !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu demi satu baca, mkin nk pecah perut! Haha

      Delete
  4. lawaklaaaaaaaaaaaaaa.... saya dah gelak sorang-sorang kat opis baca ni... abg zam, saya copy, nti saya creditkan dekat abg zam, boleh?

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Zam pun tgh bc blik ni.. tahan gelak.. dh ar kt kedai gunting rmbut skrg ni

      Delete
  6. lama dah tak dgr khabar samy vellu ni. :D

    ReplyDelete
  7. dato samy vellu mmg cara berucap macam tu... tp maklum ajelah dia x perasan yg dia ucapkan tu salah..hehhe ...kalu dengar balik mmg kelakar...

    mselim3

    pls:mselim3 selalu ketawa dan senyum bila dato samy vellu bercakap bila diwawancara masa jd menteri kerjaraya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mselim, serius Zam xpernah berpeluang dgr dia berucap live mcm ni, tapi ramai gak yg cerita kat zam cerita yg sama mcm kat atas.. adoi.. mmg pecah perut la

      Delete
  8. hahahaha
    lawak2
    ni tgh tidorkan budak2 kt taska ni, ada yg terbangun karang kalau saya gelak kuat2.. teringin nak search pasal video dia beri ucapan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasal2 terjaga dak tu.. balik rumah nt leh bc balik ae.. hehe

      Delete
  9. dah baca dekat blog syida tadi. sumpah kelakar! LOLz :D

    ReplyDelete
  10. singgah kat sini...mari la balas balik...

    - Admins Blog 3 Dalam 1
    http://blog3dalam1.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. tetiba rindu lak aku kat Samy Vellu..hahaha

    ReplyDelete
  12. lagi satu yang dia cakap.. Derma lah Dara.. jgn hisap dada...hahahaha

    ReplyDelete
  13. he3...senyum remy baca satu persatu........
    cayalah dato'

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu demi satu buatkan perut mkin nak pecah.. hehe

      Delete
  14. Hahaha..ada ke patut..darah jadi dare. Hebak..

    ReplyDelete
  15. haha.. sedapnyeee capati...

    jemput join contest... berpeluang memenangi tshirt blog siap url blog anda sendiri!!!

    ReplyDelete
  16. Ini macam punya worang pun boleh jedy menteri ka?

    ReplyDelete
  17. haha . nakal btol . nak bina sungai ! nak pergi matahari wktu malam . kah3

    ReplyDelete
  18. inilah menteri paling lawak Malaysia. Tapi yg bagusnya di buat kerja dgn baik .

    visit my blog

    tempat-rarepicture.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Samy vellu kelakarlah...boleh masuk maharaja lawak..kah kah

    ReplyDelete
  20. 1 kumpulan Raja Lawak gemar gunakan ayat2 tersebut sewaktu dalam persembahan mereka satu masa dulu...he3

    ReplyDelete
  21. Muahahaha... senak perut... macam x percaya ja.. Dia kan berpelajaran ... btw... apa da hal... dia kan india... confirm exam bahasa melayu fail 😛
    😀😀😀😀

    ReplyDelete