e

Tuesday, March 12, 2013

Balasan Buat Permintaan Mengarut Di Akhbar!



Salam & Selamat malam.. Tiba-tiba teringat pada gambar keratan akhbar diatas yang Zam jumpa di Facebook ni. Berkenaan isu apakah? Kalau nak tahu, Zam pernah kongsikan tentang kisah Permintaan Mengarut Dari Seorang Pengirim Di Akhbar sebelum ini. Apa yang diminta itu, memang sesuatu yang tidak logik. Dan yang terbaru, seorang pengirim [Mak Moden] telah menghantarkan pendapatnya ke sebuah akhbar bagi membalas kenyataan tetang permintaan mengarut tersebut.

Rasanya, pendapat majoriti pembaca yang marahkan permintaan mengarut tu sama dengan pendapat Mak Moden ni. Setuju?

31 comments:

  1. hehe mmg betol pn kata mak moden ni..

    ReplyDelete
  2. hahaha...betol lah tu...tak nak ikot peraturan sekolah...buat lah sekolah sendiri..hihi

    ReplyDelete
  3. sngt stju dgn jwpn blsn tue.. trasa diri ini sbg sorng bkal guru.. hohoho!!

    ReplyDelete
  4. gru bknnya sja2 suka2 nk ambl tndkn.. dgn niat utk mngjar bgi mrid2 lbih rsa tnggngjwb

    ReplyDelete
  5. student jadi makin malaslah kalau kerja rumah tak payah buat

    ReplyDelete
  6. Dulu kalau kena marah dgn cikgu tak berani nk mengadu pada ayah ke ibu. Nanti kena marah lagi. Tapi skrg mak ayah datang serang cikgu...hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. malu kan nak bgtahu family kalau kna marah kat sekolah

      Delete
  7. hahaha...jawapan yang tepat...

    ReplyDelete
  8. hehehe bila ke sekolah, b'makna gurulah yang berhak mendidik anak2..kalau di rumah, ibu bapalah kena mengajar anak2..bukan memanjakan anak2...tak de dlm tggjwb ibu bapa untuk manjakan anak2...mendidik tu ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memberi kasih sayang, itu kewajiban.. tapi jgn sampai merosakkan anak, kan..

      Delete
  9. budak2 sekarang naik lemak. zaman dlu tak buat kerja sekolah siap kne rotan berbekas2 tanggan merah pedih nak makan. takde mengadu kt parents. skrg, tgur ckit dh mengadu kt parents.

    ReplyDelete
  10. kalau macam tu buatlah sekolah sendiri, tak payah nak buat sekolah tu macam bapak dia punya...sabo jelahh penjaga mcm ni..heishh *emo lah pulak

    ReplyDelete
  11. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  12. susah betul sekrang nie... jadi peljar manje sangat !!

    ReplyDelete
  13. best pe buat kerja sekolah...tak best bila menangguh..atau tak tahu nk buat...

    ReplyDelete
  14. memang betul...... kita ambil tindakan supaya anak dia tahu kesalahan nya....

    ReplyDelete
  15. buat sekolah sendiri..lantik abah jadik pengetua, lantik mak jadi penolong kanan akademik, lantik atok jadi penolong kanan kkokurikulum, lantik nenek jadik cikgu disiplin....dengan syarat..jangan marah anak2, jangan denda cucu.....sebab anak dan cucu kan anak murid....

    ReplyDelete
  16. buat sekolah sendiri..lantik abah jadik pengetua, lantik mak jadi penolong kanan akademik, lantik atok jadi penolong kanan kkokurikulum, lantik nenek jadik cikgu disiplin....dengan syarat..jangan marah anak2, jangan denda cucu.....sebab anak dan cucu kan anak murid....

    ReplyDelete