e

Thursday, March 28, 2013

Sarapan Pagi Dengan Nasi Kerabu + ETAK



Lama dah tak makan Etak ni.. Biasanya kalau balik ke Kelantan, baru berpeluang.. Jadi semalam, makcik dari Pasir Mas yang belikan Nasi Kerabu dengan etak ni. Ada sesiapa yang pernah cuba etak sebelum ni? 


16 comments:

  1. wahh..sedap tuu...dh lama tak mkn etak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. same ar kite ;) makanan sjk kecik ni

      Delete
  2. hahaha...cik akak tak kenal lagi dengan menu tu...hampanya...kalau rasa mesti sedap nie..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Etak tu spesis kerang, tp lebih halus. biasanya disalai atau rebus je.. mmg sedap :)

      Delete
  3. terliur tgk nasi kerabu ni!
    etak? apa tu etak? x pernah dgr pun.
    camne rasanya zam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. spesis kerang Kak, tp lebih halus. biasanya disalai atau kami rebus je.. mmg sedap :)

      Delete
  4. Dah lama dengar kawan2 cerita apsal etak nie. Kalau tak expert makan, memang menjejeh air liur nak kupas kan? Kalau dah biasa makan, sebelah tangan, sebelah gigi jer dah terbuka. Tapi setiap kali ke KB, hubby x berminat nak beli. Next time akak akan paksa dia beli juga...hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg betul apa yg Kak Aziela ckp tu.. hehe

      Appn, paksa dia beli gak ae ;)

      Delete
  5. nasi kerabu feberet...tapi etak tu macam tak pernah dengar pun.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh eh? mgkin di sblh pantai timur je popular :) ada peluang boleh cuba

      Delete
  6. sedapnya...kecur...heheh...nasik kerabu nie kat johor biasa jumpa, cuma etak nie mcam x jumpa kat johor... tanya member dia kata etak nie macam kerang ... (right me if wrong) ..

    mselim3

    pls:Sedap makan .. jalan2 cari makan...kalau zam free visit johor k... kat johor macam2 ader... legoland...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kecur air liur.. hehe.. Insya Allah, tgu eh kalu Zam g sana ;)

      Delete