e

Sunday, April 28, 2013

Master Chef Selebriti 2 Episod 6: Zain Tersingkir, Pertikaikan Pak Nil, Pertikaikan Pengadil



Tentu ramai yang terkejut dengan insiden yang berlaku di dalam episod Master Chef hari ini. Sehingga musim ke 4 ini, belum pernah ada lagi yang bersikap sebegitu terhadap juri Master Chef. Kerana English Pan Cake nya, dia tewas kepada Sathia, Lydiawati & Cik Ta. Komen yang diberikan oleh juri membuatkan dia tidak dapat mengawal perasaan, & Lydiawati yang berdiri di sebelahnya seperti mahu menyuruhnya diam & tidak terus menunjukkan sikap kurang ajar terhadap juri. 

Antara ketidakpuasan hatinya yang menjadi pertikaian, kemenangan Pak Nil yang dinobatkan oleh juri dalam episod sebelum ini biarpun Pak Nil ada meminjam nasi dari Kenchana Devi.

PS: Ada kebenaran di sebalik  tagline Master Chef Selebriti 2~ Bila Dapur Panas, Watak Lain Jadi Jelas.

39 comments:

  1. sesuai bebenor la tu tagline masteschef kali ni. terbakar di buatnya. berbahang

    ReplyDelete
  2. sabo jelahh tengok zain kat masterchef tadi....heishhh

    ReplyDelete
  3. kpe zain mcm tu eh..hairan bin ajaib..

    ReplyDelete
  4. hahaha....situasi hebat..pengetus kepanasan dapur master chef..hihi...orang muda darah cepat mendidihkan..hihi...hebat...seluruh malaysia tonton..memang menampakkan kekurangan budi bahasa budaya kita...kalau pakai undian..compen rakyat malaysia tak undi..hahaha...memang terkejut tengok

    ReplyDelete
  5. eh npe ttbe dy jadi marah cmtu eh, sy xtgk sbb xd astro. dy jeles sbb pak nil menang kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tak puas hati cara chef komen & mengadili

      Delete
  6. kesian che ta. lps ni klau jari luka kena pisau pun dah tak de sape heran. kui kui kui xD

    ReplyDelete
  7. bengang gila tengok masterchef tadi. zain sangat biadab

    ReplyDelete
  8. Dapur yang panas, tapi pesertanya pulak yang terbakar.. Aduyaiiii..

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Menampakkan kb0d0han dn kbiadapan dia! Menqela lg ckta 2 nk kt dia. 0rg lagu 2 mau ka d0k kt t0biaq s0k. Dak k0t n0?

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. hm.. kena hati2 & beringat lah lps ni

      Delete
  12. Kebiadapannya meenjatuhkan imej selebritis. Biadap, bodoh dan tak professional. Muka saja hensem tapi perangai buruk

    ReplyDelete
  13. saya pun terkejut dengan sikapnya...saya pernah baca komen salah seorang juri mengenai sikapnya di internet,namun semalam dia membuktikan kata2 chef tersebut mengenainya adalah benar belaka..

    ReplyDelete
  14. cabaran2 seperti nie lah....boleh menilai hati budi seseorang......sama ada dia jenis yang macamana sabor je lah......

    ReplyDelete
  15. Assalammualaikum...mcam2 ada kan zam,

    Pape pun kita kena berlapang dada apabila kita ditegur, bukan semua perkara kita tahu kan.... setiap orang mempunyai kepakaran masing2, jadi hormat lah kepakaran chef2 tu... kan.

    mselim3

    pls: kalau dah tahu semua ilmu boleh dipanggil "Profesor Serba Tahu"

    ReplyDelete
  16. otak budak-budak tak matang macam nie ler...malu tengok aksi bodohnya...

    ReplyDelete
  17. terkejut dgn tindakan zain malam tadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingatkn apa yg dia nk ckp.. rupanya... hmm

      Delete
  18. br tgk ulangan td. mmg biadap tindakan zain tu :'(

    ReplyDelete
  19. ape yang jadi?

    aku tak tengok pun...

    haha!

    ReplyDelete
  20. ikutlah akhlak terpuji Dr Fazley...akademik superb, menyanyi pun hebat, peniaga dan motivator berjaya...di dapur pun dia hebat hingga jadi juara Mr chef Selebriti pertama!..dia tetap menghormati orang yg lebih tua spt Chef Joe dan Chef Zuber...siap cium tgn... tak rugi pun ...bukankah itu guru kita!...guru bak orang tua kita ...tak gitu?

    ReplyDelete