e

Monday, April 1, 2013

Terminate 68 Upgrade 98



Di kesempatan cuti sempena Easter Monday hari ni, Zam ke Pusat Celcom di Kuching untuk uruskan hal broadband. Setelah hampir 5 tahun menggunakannya sejak 2008, akhirnya Zam buat keputusan untuk upgradekan dari plan basic (RM68) ke plan advanve (RM98). Idea tu timbul apabila sejak 2 bulan lepas Zam selalu terpaksa membeli volume tambahan kerana penggunaan Zam untuk tempoh sebulan selalu saja melebihi had. Dari membeli volume tambahan, upgradekan plan begini lebih menguntungkan & berbaloi.

Teringat waktu mula-mula menggunakan broadband dulu.. Masa tu, Zam beli laptop pertama bersama untuk memudahkan Zam melayari alam maya, lebih-lebih lagi untuk berchat dengan rakan-rakan yang baru dikenali. Kiranya, itulah sejarah permulaan Zam menjadi aktif di forum tertentu & blog..

Bila diingat kembali, rasa sekejap je masa berlalu..

11 comments:

  1. dlu pon gna yg 98 dkt 4 thn jgk lar.. skrng dh btkar kpd u-mobile.. hohoho!!

    ReplyDelete
  2. berbaloi-baloi ker menggunakan celcom nie...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terserah kpd pilihan & minat pengguna juga sbnrnya :)

      Delete
  3. biasalah upgrade plan.keperluan kita sentiasa berubah

    ReplyDelete
  4. tak guna celcome,, tp guna DiGi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pilihan masing2 kan.. asalkan selesa :)

      Delete
  5. best tak pakej tu zam...cik akak tiap2 bulan beli volume nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bg zam, berbaloi gak Kak Nao Mei.. jimat sikit :)

      Delete
    2. nanti nak survei juga pakej cam nie...hihi

      Delete