e

Sunday, April 7, 2013

Zamani Abe Suka Ghotic?


Tiba-tiba nak pakai baju kaler ni hari ni.. Sejak dibeli di Time Square, ini kali ketiga memakainya.. Hitam, putih & kelabu.. Pilihan warna untuk peminat ghotic.. Tapi tak bermakna si pemakai & penggemar warna ni seorang yang ghotic sebenarnya.. Ataupun emo.. Kan? 

Dalam kelas Pendidikan Seni di OUM, warna hitam, putih & kelabu ini dikelaskan dalam warna monokromatik.. Warna sewarna.. Memang ketiga-tiganya warna pilihan Zam.. Pemakaian warna sebegini sebenarnya penting, agar tak bercelaru & sarat dengan terlalu banyak warna, selain pilihan warna harmoni. Kalau nak faham apa itu warna monokromatik, boleh lihat rajah di bawah ini.



SUMBER DARI GOOGLE

30 comments:

  1. yeahhh!! smart dsign bju tue.. hoho!! zam ckgu seni ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. zam terus beli bl jumpa.. sebelum2 ni mmg mengajar seni.. tahun ni je tak ajar.. kat OUM ambil minor Pend. Seni :)

      Cikgu Seni gak ae?

      Delete
    2. smbar trus lar nie yek, bgus2!! xyh pk byk2 nk shoppng.. hehe!! =P a'ah, sme lar kita, minor seni jgk.. tp xde sgt pnglmn dlm ngjar sni.. nie tgh prktkal kt skol, bru nmpk skit cmne.. hoho!!

      skrng ngjar ape? mjor?

      Delete
    3. gitulah.. sb dh suka kan.. hehe
      takpe, slow2, akan mahir juga satu hr nti

      major sains & english.. sb dah pegang dua subjek teras tu, zam tak ajar seni dah

      Delete
    4. sgt bseni lar rpanya abg zam kta sorg nie yek.. mmg kena tuntut ilmu kt zam lar pas nie.. siyesly! hohoho!! >.<

      trapkn seni dlm sains n englsh.. hehe!! =)

      Delete
    5. hehe.. biasa2 je ni cikgu. terapkan seni dlm bi? wah!

      Delete
  2. Replies
    1. biasa2 je ni.. hehe..
      appn thanks bro :)

      Delete
  3. hitam itu menawan...ecehh~ hee

    ReplyDelete
  4. Hitam itu menawan . Baru tahu abg zamani nie minat seni , hehe

    ReplyDelete
  5. kaler hitam kan senang nak match dgn semua...kaler x bnyk songeh bak kata ayah sy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah.. sgt setuju dgn kata2 Ayah Dyla tu ;))

      Delete
  6. ni mesti nak nmpk kuruih nie..

    ReplyDelete
  7. deno gemar pakai tudung hitam.. adakah itu gothic juga?

    ReplyDelete
  8. hahaha...skali lagi kta serupa bro..krole lebih suka baju wrna hitam..berbanding warna lain...lgpun warna hitam ni bat nmpk stylo ngeee~ <---pasan diri stylo ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg stylo.. hehe
      takpe, prsan utk kbaikan, takpe.. hehehe

      Delete
  9. cikgu seni rupanya...pandai melukis ker...? suka sangat color baju tuh....

    ReplyDelete