e

Thursday, May 2, 2013

Isu Dakwat Kekal


Assalamualaikum & Selamat Pagi. Terasa macam hari Isnin pula hari ini bila semalam bercuti. Apapun, sebaik saja buka FB pagi ini, Zam terjumpa gambar diatas. Menarik, jadi Zam kongsikan juga disini. ISU DAKWAT KEKAL~ Sejak 30 April baru-baru ini, dakwat kekal ni memang menjadi perhatian lah.. Tapi, isu yang dibawakan dalam gambar diatas, mungkin satu dalam seribu..Ataupun memang mustahil nak berlaku.. Haha.. Saja melawak lah tu.. Korang tentu faham kan?

PS: Sejak rakan Zam- sorang isteri kepada tentera mengundi pos 30 April lalu, Zam selalu tanyakan tentang dakwat yang dicalit di jari telunjuk tangan kirinya. Hari tu, memang ada. Dan pagi ini, bila Zam tengok jarinya, dakwat kekal tu dah hilang. Kiranya 30 April & 1 Mei, baru masuk 2 hari. Katanya, kalau kerap membasuh & membuat kerja-kerja rumah yang lain, memang dakwat tu cepat hilang.. Ooo.. Kes tak goncang dulu lah ni sebelum calit.. Hehehe


16 comments:

  1. memang nampak cam inai pun zam...kkekekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ah.. 1st time tgk tu mmg nampak mcm inai.. hehe

      Delete
  2. depends pada penggunaan jari selepas di calit la ye.kalau nak tahan lama dakwat tu,jgn buat kerja cuci-mencuci pinggan.=p

    ReplyDelete
  3. picture yang lawak...isu hot sekarang...

    ReplyDelete
  4. isu ni makin panas dari hari ke sehari kan..

    ReplyDelete
  5. alahaiii..klu abg i balik cenggini..i lekuk kepala dia..hahahhaha..isu ni buat akak runsing gak..psal tak suka tgk jari ber-ink bagai..nmpk kotor...kawan akak polis puas sental tak ilang2..haiisshhh..

    ReplyDelete
  6. harap tak ada sebarang penyelewengan berkaitan dengan dakwat kekal ni.

    Jemput ke blog saya.

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    ReplyDelete
  7. senang2 buat je scan ibu jari.. kan senang... nak calit2 satu keje pulak

    ReplyDelete
  8. mmg tgh hot skang ni bab isu dakwat kekal ni. member saya pun bgtau dalam 2-3 hari dakwat tu mula hilang. tapi depends jugak kan kalau yg rajin membasuh mmg cepat hilang. ishhh..tasabanya mau pegi mengundi

    ReplyDelete