e

Wednesday, May 29, 2013

Zamani Abe Masuk MasterChef Malaysia


Zamani Masuk MasterChef Malaysia? Bila masa pula MasterChef buat sesi ujibakat terbaru ni? 

Apa yang Zam bagitahu ini sebenarnya hanya berlaku dalam mimpi Zam pagi tadi. Hehe.. Tapi mimpi tu betul-betul macam real.. Mana taknya.. Berlari-lari Zam di dalam mimpi mencari bahan-bahan yang diperlukan untuk memasak mengikut apa yang Zam fikirkan, tapi semuanya tak ada. Jenuh Zam fikirkan nak masak apa lagi selepas tak jumpa cari bahan, sedangkan masa dah suntuk.. Oh ya.. Pertandingan hari ini juga mempunyai tema.. iaitu SARAPAN PAGI.. Apa yang Zam ingat, Zam nak blend buah-buahan untuk dibuat jus.. Adoi tak boleh blah ar..

Yang peliknya, cuma seorang Chef saja yang mengadili Zam, & Zam terasing dari peserta lain. Sewaktu dia nak umumkan keputusan, waktu itulah Zam tersedar dari tidur... Spoil!

Tak tahu kenapa boleh tiba-tiba mimpi macam tu.. Mungkin, sebab Zam lupa nak tengok episod penyingkiran malam tadi, padahal sebelum-sebelum ni Zam selalunya tak miss untuk menonton sebab nak sediakan entri MasterChef di blog selepas itu. Tapi, berbaloi jugalah mimpi macam ni, sebab Zam dapat rasa pengalaman sebenar memasuki MasterChef.. 

Cuak beb bila berada di dapur nak siapkan masakan dalam masa yang singkat! Haha

Apapun, Sharifah Shahora tersingkir malam tadi, & sebanyak RM6000 berjaya disumbangkan kepada badan kebajikan yang diwakilinya. Tahniah diucapkan kepada beliau biarpun hanya setakat ini sahaja beliau dapat bertahan :)


28 comments:

  1. hihi....dik zam kan suka masak..hihi

    ReplyDelete
  2. mana tau...zam jadi the next masterchef malaysia kan? mungkin tu petanda tu... he he he....

    ReplyDelete
  3. hahaha!! ada tnda2 lar tu nti =)

    ReplyDelete
  4. he3..pasni bley la try..he3..obses nyer abg zamani ngn master chef..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. ada bakat ke tidak ni tak tahulah

      Delete
  5. Haha anis ingtkan abg masuk betul2 =3 Lepas ni boleh lah masuk =p

    ReplyDelete
  6. hihhiihihih mimpi jer :) wahhh penanggan masterchef kuat jgk

    ReplyDelete
  7. kalau real pun apa salahnya..sure ramai yg sokong zam nnt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? haha.. kena lengkapkan ilmu di dada dlu kalau nk masuk ;)

      Delete
  8. moga masuk yg next masterchef! heheh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak kena bljr sblm masuk.. hehe

      Delete
  9. hehehhe~~ ingatkan real tadi >.< moga mimpi jadi kenyataan ^_^

    ReplyDelete
  10. bestnya dpt mimpi camtu. mesti satu hari nnt zam akan master dlm masak2 ni

    ReplyDelete
  11. kemain jauh angan sampai mimpi. Haha

    ReplyDelete