e

Tuesday, June 11, 2013

Bayangkan Situasi Terburuk Semasa Menonton Smart TV



Tentu ramai yang dah tertengok iklan Smart TV dari Samsung & Panasonic akhir-akhir ni. Serius memang nampak cool je Smart TV Samsung yang dikawal dengan tangan (tanpa perlu menyentuh skrin TV) dan suara dari jauh, berbanding model Panasonic yang masih menggunakan alat kawalan suara. 

Tapi kan, cuba korang bayangkan kalau satu family- mak, ayah, adik beradik berada di depan tv tu dalam masa yang sama, dan masing-masing boleh kawal TV tu dengan tangan & suara mereka, apa akan jadi?

Masing-masing nak tengok rancangan kegemaran, & masing-masing tak nak mengalah

Sedangkan remote control TV biasa pun selalu direbut-rebut.. Apa lagi kalau TV boleh dikawal sesuka hati

Boleh jadi riuh rendah & porak peranda agaknya waktu tu.. Hehe

16 comments:

  1. ha ha ha...lama2 hang smart tv tu sebab x tau nak ikut arahan yang mana satu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ah kan.. teknologi yg terlalu peka n sensitif ni mgkn ada mslh mdh rosak

      Delete
  2. hahaha...

    tapi diorang tak heran kot...

    kalo rmh diorang ada smart tv, diorang jugak ada tab dan bla bla...

    senang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xmustahil untuk blku kot dlm ams2 tertentu.. hehe

      Delete
  3. dah bayangkan..confirm perang..hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk2 lg adik bradik yg kecik2 tu.. hehe

      Delete
  4. Ha'ah betul jugak! Ada kebaikan dan keburukan. Kalau smart tv nie ada kat rumah Arol, tak tahu lah apa jadi. Hehehe. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perang lh dgn org lain yg nk tgk rncgn lain.. hehe

      Delete
  5. tak dapat imagine semua berebut nak tengok rancangan kegemaran

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lenguh tangan la semua org.. dok berebut tukar chanel.. kot lh.. hehe

      Delete
  6. Tak tepikir pulak situasi mcm ni, memang betul pun. Alamatnya cepat rosak lah tv tu.

    ReplyDelete
  7. oh ye tak e jugak hehehe tech pun sometimes menyusahkan kita

    ReplyDelete
  8. Smart TV pun boleh confused. "Mana aku nak ikut ni.." Hahahaha

    ReplyDelete
  9. bikin ribut smart tv ni....canggih sangat...

    ReplyDelete