e

Friday, June 28, 2013

Walau Hidup Tak Sebahagia Orang Lain




"Walaupun hidup tak dirasakan lengkap seperti orang lain,
tak sempurna & tak sebahagia orang lain,
tapi tak bermakna tak pernah ada perkara baik & menggembirakan yang berlaku di sepanjang hidup ini, kan?"

14 comments:

  1. assalamualaikum..

    hidup ini indah..walaupun pada kita ianya derita..
    tapi sebenarnya..Allah memberi apa yang kita perlu bukan apa yang kita mahu.. ;).. yang penting jom bahagiakan diri kita dan orang tersayang..

    salam jumaat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam

      2 baris pertama itu mmg bermain di fikiran zam selama ni. dan baris ke 3 tu, a good idea.. thanks sb berikan komen kat sini :))

      Delete
  2. Replies
    1. insya Allah.. kalau nak lebih, kena usaha kan.. :)

      Delete
  3. walaupun kadangkala kita merasakan kita tak sebahagia macam orang lain tapi sebenarnya ada yang lagi menderita dari kita..
    hidup ni terlalu pendek, bahagia dan derita berputar ibarat roda, tapi bila kita dilanda derita, kita lupa yang kita pernah hidup bahagia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu... thanks untuk komen ni :))

      Delete
  4. betul... pasti ada juga yang membahagiakan dan menceriakan hari2 kita...

    ReplyDelete
  5. Bersyukurlah...kerana kita masih berada di dunia persinggahan :)

    ReplyDelete