e

Tuesday, July 16, 2013

Tersebarnya Berita Kematian Jackie Chan

Semalam dan hari ini, Zam perasan di wall Facebook terdapat perkongsian artikel tentang berita kematian lagenda kungfu Jackie Chan yang didakwa satu penipuan. Tidak pasti dari mana kisah itu muncul, namun Jackie Chan telah tampil dengan berkongsikan gambar terbaru beliau untuk menafikan khabar angin itu di Facebook. Gambar yang diambil beserta surat khabar yang tertera tarikh terkini itu dijadikan bukti bagi menjelaskan situasi sebenar kepada orang ramai.

Ps: Kalau berita ini disebarkan oleh blogger, Zam boleh tahu kenapa.. Tapi janganlah sampai menyebarkan berita palsu :p


13 comments:

  1. hanya di hujung jari....macam-macam...

    ReplyDelete
  2. tulah bila tersebarnya berita palsu ni yang susah mesti tuan punya badan..kerana mulut badan binasa la jawabnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib Jackie ni cool jek dgn brita tu

      Delete
  3. Biasaler tu kalu dh main ngan dunia internet..
    Mcm2 cter bleh buat..
    Yg pling sdih,bgtu snang org pcaya.

    ReplyDelete
  4. selidik dahulu ujung pangkal sebelum
    nak tolong sampaikan apa-apa maklumat..
    jangan la buat perangai mcm tu
    especially dalam bulan mulia ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yg zam cri maklumat sahih tu.. & kongsikan utk bacaan kawan2

      Delete
  5. teanjat gegurl.. dh la kite minat die.. haih..sabo je la.. mse memula td rase sedih je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. kita yg tk thu cerita ni la jd mangsa

      Delete
  6. Rasanya ini kali kedua berita palsu dia meninggal...

    ReplyDelete