e

Thursday, November 7, 2013

Feed Blog Yang Kejap Ok, Kejap Tidak

Assamualaikum & selamat pagi geng.. Sejak awal minggu ni Zam perasan ada yang tak kena dengan feed blog ni. Setiap entri baru yang ditulis, tak naik di bloglist sendiri dan bloglist rakan blogger lain. Sebelum tu dah dibaiki, tapi masalah tu datang lagi. PV untuk setiap entri pun tak menggalakkan.. Fuhh.. Mood down jadinya nak menulis. Jadi Zam aplikasikan langkah-langkah pembaikan dengan mengikuti tutorial di http://bit.ly/188yyBM

Alhamdulillah, lepas tu keadaan dah pulih macam biasa. Zam check juga di blog rakan lain seperti Ainim, Eraz, Kak Mia & Normie- ternyata entri terbaru Zam pada waktu tu: Jawapan Bagi Entri 'Kenapa Zam Sukakan Gambar Ini'.. Blogger Manakah Yang Menjawab Paling Tepat telah muncul di bloglist mereka.





Tapi malam tadi, sekali lagi feed buat hal.. Jadi Zam cuba pula pautan yang diberikan oleh blogger Mselim di http://bit.ly/16HEtAi. Alhamdulillah.. Dah kembali ok pagi ni.. Sekarang nak kena pantau lagi dari semasa ke semasa.. Takut buat hal lagi.. 

PS: Sorry kat blogger Ainim sebab entri yang dikomennya telah disimpan dalam draft oleh Zam atas kesulitan yang dihadapi dengan feed blog. Zam terpaksa gantikan dengan entri baru yang sama dengan sebelumnya untuk menguji feed blog ini.. Huu

19 comments:

  1. selalu jugak jadi macam tu..kekadang malas nak fikir...hehehe..nasib baik pulih seperti sedia kala ye zam

    ReplyDelete
  2. tu la..blog wan pun macam tu..tq zam krna bg link nak baiki feed tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 Aswan.. harap aswan nyer berjaya.. zam tak ok blik ni

      Delete
  3. Assalammualaikum...zam,

    Assalammmualaikum...zam,

    setting feedblog dah ok ker?
    zam dah ikut tutorial tu...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam Mselim.. Mula2 tu, dah ok.. tp terkini, tak ok blik.. huu

      Delete
  4. nmpknya..macam tak jadi jugak la guna feedburner tu..skjp je ok..lpas tu..x ok balik

    ReplyDelete
  5. feedblog akak pun sama zam, kejap ok kejap tidak... huh...

    ReplyDelete
  6. ahh, ya mmg sedih bila benda ni buat hal :(

    ReplyDelete
  7. Saya rasa memang ada problem kot Zam sbb saya pun hadapi masalah yang sama.

    p/s: okay..no worries :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zam pn rs mcm tu.. :)) haa ok, thanks ;)

      Delete
  8. alamak..keladi..baru kena...aduh..pening kepala...

    ReplyDelete