e

Saturday, November 9, 2013

Ini Bukan Kes Dera Kucing.. Jangan Emo Dik


Kecomelan melanda di blog Zamani Abe sekali lagi.. Sekali tengok, memang iras singa. Tapi semstinya ramai yang tahu ia adalah seekor kucing yang dicukurkan bulunya. Namun dalam masa yang sama, ramai yang tidak tahu, ia sebenarnya satu kaedah rawatan bagi kucing yang mempunyai masalah kesihatan melibatkan bulu dan kutu, yang dikenali sebagai LION CUT.

Tadi di satu page, Zam tengok ada yang marah-marah kerana beranggapan ia satu penganiayaan kepada kucing. Apapun, segalanya telah dijelaskan dengan baik oleh pengunjung lain.



kitew ade masalah bulu la awak.. bukan kes pedajal ni..

20 comments:

  1. Hahaha. Aish! Byk manusia mcm tu skrg, main assume je! Hahaha. Kan dah kena balik.. Thats why org ckp ilmu bukan stakat untuk subjects je, ilmu dunia luar pun kena ada. Kalau tak mcm ni lah jadinyaa. Nanti kucing dia kena penyakit tu, dia buat derk je sbb tak tau nak buat apa, siapa yang lagi kejam? Ahaks.

    Btw abg Zam, skrg masih ada prob dgn reading list tu tak? I mean yg sampai 3 jam baru keluar kat bloglist. Rasanya Vee dah tau apa puncanya. RASA je lahh. Haha.

    ReplyDelete
  2. oowh camtu ka.? kat rumah memng bnyk kucing tp xada masalah rasanya. tapi boleh ka cukur bulu kucing dlm Islam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau untuk menyelamatkan nyawanya dr terkena penyakit, tak apa

      Delete
  3. hahaha macam comel macam lebat jer bulu kucing nie kan.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah.. macam syomel je mcm syantik je

      Delete
  4. kucing bulu jenis tebal mmg sesetengahnya ada mslh nih, dan mmg kena kasi lion cut... pastu kalo nmpak dia mcm tgh kesejukan tu, pakaikan la baju kecik kat dia... hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pun time tido, leh pakai selimut ye dak

      Delete
  5. Hi, abg Zam. Utk penyelesaian tu blh lihat sini >> Penyelesaian Blog Feed

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. terpaksa buat juga kan sb dh kena penyakit..

      Delete