e

Friday, November 1, 2013

Kenapa Zam Tanya Macam Tu Tadi



Assalamualaikum & selamat malam. Dalam entri sebelum ni, Zam minta pendapat rakan rakan pembaca yang mungkin mempunyai pendapat dari hasil pembacaan dari mana- mana sumber tentang Hukum Bermain Gitar. Bukan apa.. Zam sebenarnya minat juga nak belajar main gitar ni.. Dari dulu lagi.. Nak nak sekarang ni kebanyakan rakan-rakan Zam di sekolah pandai bermain gitar.. (hampir separuh dari staf lelaki di sekolah).. Selalu gak usha gitar kat kedai.. & pernah berura-ura nak ambil kelas muzik. Dekat-dekat area rumah & sekolah, ada beberapa pusat pembelajaran yang tawarkan kelas gitar. Kalau nak belajar sendiri, mungkin lambat lah kot sebab nak kena displinkan diri selalu.. Hehe

Apapun sekarang ni, nak fokuskan kat satu-satu kemahiran.. Mahirkan diri memasak dulu ke.. Jadi terlalu bercita-cita pun tak leh gak.. Nanti yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran.. 

10 comments:

  1. baik belajar kemahiran memasak dahulu...berguna bila berumah tangga kelak...Lelaki yang pandai masak itu seksi.....hihihi

    ReplyDelete
  2. fae pun pernah ada niat nak bljr main gitar hehe

    ReplyDelete
  3. lama dah rasanya tak main gitar.. hehe

    ReplyDelete
  4. Guitar, totally not my thing. Dulu pernah main, but then I give up. Lain org lain karunianya. Walaupun minat tak semestinya itu gift kita ;) Tp harus cuba dulu, sebab kalau tak cuba kita takkan tau itu gift kita or bukan :)

    ReplyDelete
  5. dulu-dulu pernah main gitar adik...tetapi tak familiar ler......

    ReplyDelete
  6. kena bljr masak dulu kot..hahahaha..:D

    ReplyDelete
  7. Kalau x tahu petik gitar tp sekurang2nya ada knowledge tentang gitar pun dah sgt membantu bila lepak2 dgn kwn2 yg tahu main gitar kan? Supaya x kekok ms bersosial. Itu pendapat sy. Mcm x best atau rasa isolate je kalau org bercakap ttg sesuatu hal dan kita zero ttg hal tu. Ilmu tu penting. Apa2 ilmu pun.tp ilmu masak mmg sgt disukai semua. Senang nak tackle hati org. Muahahaha.

    ReplyDelete
  8. Zam belajarlah main ukulele dulu. kalau dah pandai main ukulele nnt mesti boleh main gitar

    ReplyDelete