e

Tuesday, November 12, 2013

Pembetulan JANGAN Tampal Cool Fever Di Dahi Anak

<<PEMBETULAN>>

EDITED 3.43 PM 12 November 2013: Berkenaan info berikut, terdapat kesilapan dari pihak admin dimana apa yang disiarkan merupakan salah faham dari individu yang bertanggungjawab memuat naik info ini dalam mentafsirkan penerangan Dr. Halina. Apa yang dimaksudkan  SEBENARNYA ialah, meletakkan tuala basah ke tempat yang berbeza-beza ke tubuh anak yang demam dapat membantu merawati demam tersebut- dan bukannya cool fever

Mohon maaf atas kesilapan dan kesulitan yang berlaku.


32 comments:

  1. kalo demam fae seldom pakai cool fever mahupun tuala basah hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuala basah, mmg berkesan.. zam biasa buat mcm tu kalau budak2 kecik demam

      Delete
  2. emak xrajin letak bnd alah 2 msih guna cara tradisional dok letak tuala basahan atas kepala, kat leher

    ReplyDelete
  3. eh. Zam publish entri ni dua kali ke?

    kakak saya pun guna cool fever juga tapi saya prefer guna tuala basah

    ReplyDelete
    Replies
    1. entri pertama, info salah.. edit.. kemudian simpan jd draft.. jd buat entri kedua ni utk btulkan keadaan

      Delete
  4. nasib baik belum cakap entry nie kat my hubby, kalau tak....??? SUre banyak tanya.....? SUre tanya dari sumber mana tahu....? apapun guna tuala basah adalah yang terbaik....

    ReplyDelete
  5. salam zam
    Pekabar?
    Maaf lama ta taj dtg sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. sihat je ni.. eh tkpe.. dtg jnguk smula ni pun dh ok.. thankss ;)

      Delete
  6. Thanks....nasib baik baca ..kalau tak , dah letak color fever merata tempat...Tabik Spring.

    ReplyDelete
  7. hihi. nasib baik zam cpt betulkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah... kira dh terlewat dh.. tp skurg2nya dpt sekat dr lbh ramai org yg dpt mklumat salah

      Delete
  8. ooo.. mcm tu ke? tp saya selalu juga guna cool fever ni letak kat dahi anak sampai pagi.. tu yg riso tuh.. tp rasanya better guna kain basah lap lap dr cool fever kan.. thanks again tuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mn2 cara asalkan berkesan tanpa memberikn side effect kpd bayi adlh lbh bgus

      Delete
  9. Assalam Zam....

    Dulu masa anak-anak kak Ummi kecik selalu guna towel basah kalau demam....insyaAllah akan berkurangan suhu badan....tentang kesilapan tu it's ok....kesilapan teknikal tu...anyway tq Zam.... ^^

    ReplyDelete
  10. betul2...selalunya pakai cooler je boleh letak kat badan, kat kepala, kat kaki...

    ReplyDelete
  11. fuuuhhhh.. naseb baik awk bgtaw balek.. sye dah gtaw ibu dah.. hehe

    ReplyDelete
  12. sy mmg buat mcm yg dr. harlina bagi tau tu... mmg sepatutnya pun kena buat mcm tu kat anak yg dmam panas... tak boleh pasa kepala je... kena letak kat tenguk atau leher, celah tiak dia, celah pelipat peha utk turunkan suhu panas badan anak... dan itulah yg sy amalkan dan alhamdulillah... mmg berhasil pun...

    ReplyDelete
  13. sy selalu letak cool fever kat dahi , belakang leher & kat belakang. huhuhu...pastuh spray tubuh dia ngan air. jgn lap. Alhamdulillah...berkesan.

    ReplyDelete
  14. Baru tahu pulak..Eyz selalu guna cool fever ni sbb mudah tak tahu plak kesannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap tak terkeliru.. sbnrnya tak ada pun kesan yg memudaratkan seperti yg zam kongsikan sblm ini.. sorry

      Delete