e

Tuesday, December 3, 2013

Apa Kesalahan Yang Terdapat Dalam Gambar Ini?


Assalamualaikum & selamat pagi guys. Masa dok ralik scroll down newsfeed FB tadi, Zam terjumpa gambar kucing-kucing bermata laser ni. Biasalah kan kalau ambil gambar haiwan dengan kelipan flash dari kamera akan menyebabkan pantulan cahaya dari mata. Apapun, gambar ni menarik nak-nak lagi bila dipadankan dengan caption berunsur lol di bawahnya.

Tapi kan, korang perasan tak ada sesuatu yang tak kena dalam gambar ini? Tadi ramai juga yang meninggalkan komen- menegur satu kesilapan yang terdapat dalam gambar ini.

Adakah anda perasan?

27 comments:

  1. xjumpa kesalahan dalm gambar tu..:)

    ReplyDelete
  2. eated??

    jemput join GA sy
    http://permatabiru0310.blogspot.com/2013/12/ga-2013-by-permatabiru.html

    ReplyDelete
  3. tgk lama-lama still tak jumpa kesalahan..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kat caption :) mgkn ramai yg fokus kat gambar je :)

      Delete
  4. the word christmas kot. macam xsesuai. xgitu? hehe.

    ReplyDelete
  5. we ate ur christmas light. sepatutnye 'ate' kan? past tense untuk perkataan 'eat'.

    ReplyDelete
  6. SALAM ABG ZAM. APE YE SALAHNYE ? ? ?

    ReplyDelete
  7. Ate
    Spelling error plak mat salih mn tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin dia bukan mat salleh yg guna bahasa inggeris dlm kehidupan dia 100%.. mgkin org jerman ke, italy ke.. kan

      Delete
  8. Kesalahan gambar - tak lengkap 1 lg warna wajib utk blinky lights, mana kaler hijau? hehehe...

    pasal spelling error pulak, mmg standard animal gags mesti ada kesalahan grammar (increase animal humor/cuteness), tu bukan kesalahan gambar sbb mmg disengajakan ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, sb nak tambah unsur lol tu kan.. mcm lolcats dari i can has cheezburger ;)

      Delete
  9. eated tu sepatutnya ate. btul x?

    ReplyDelete