e

Saturday, January 4, 2014

Mudahnya Memasak Paratha Dengan Tefal



Assalamualaikum & selamat pagi blogger. Ini kisah sarapan pagi tadi, bila Zam terasa lapar tak makan sejak malam sebelumnya, Zam cuma terfikir nak makan paratha kosong ni je. Tak susah buat paratha ni. Mudah je. Tapi kalau nak lagi mudah, beli je yang frozen kat kedai, balik rumah tinggal panaskan je. Hehe.. Bab panaskan tu, kalau nak guna kuali atau fry pan biasa, kena letak minyak sikit. Tapi kalau nak lagi best, gunakan non stick fry pan. Tak lah berminyak sangat paratha tu. Macam Zam, Zam gunakan fry pan Tefal dalam gambar tu. Masak pun sekata, & cantik je bila dah siap.

Orang bujang, memang pilihan menu di rumah selalunya simple. Cuma lepas ni, mungkin Zam boleh belajar buat raita lak untuk dicecah dengan roti parataha ni. Mesti lagi terangkat!


6 comments: