e

Sunday, January 26, 2014

Segan Nak Berpakaian Terlalu Menonjol

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Bestnyaa bila dapat berehat dan bersantai di hari Ahad ni kan... Tapi hari ni, lain pula dengan Zam sebab harus ke OUM untuk tutorial pertama semester 7 di Kuching. Jadi sejak semalam lagi, Zam fikirkan tentang pakaian yang nak dipakai pada hari ini. Walaupun ada beberapa pilihan, tapi Zam hanya suka pakai sesuatu yang selesa di badan.

Dan pagi tadi, barulah Zam buat keputusan untuk kenakan pakaian bewarna biru langit untuk ke tutorial. Dalam masa yang sama, Zam terpandang baju Zam yang bewarna merah yang tergantung di sebelahnya. Terfikir sejenak Zam, nak biru ke merah?

Last last, Zam pilih juga biru. Tiba tiba akhir akhir ni, Zam rasa segan nak pakai sesuatu yang menonjol, dari segi fesyen mahupun warna. Yang simple simple sudah.. Mungkin sebab dah meningkat usia..

Dan sebab ni jugalah, Zam susah sikit nak pilih baju mana yang Zam berkenan di Zalora.. Baucer RM50 pun dah ada tu....


16 comments:

  1. sekali sekala pakai yg terang2..baru nmpk the other side diri kita ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul juga tu.. tapi zam nak elak sstgh yg ketelaluan.. hehe

      Delete
  2. boleh je zam nak pakai pakaian warna terang, cuma kena pandai mix and match. kalau dah baju kaler terang takleh pakai slua kaler terang.. tapi sekarang ni semua masuk je...hak3 zaman dah berubah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tulah.. tp zam masih segan nak pakai.. hehe

      Delete
  3. Replies
    1. itu le tp tak tahu yg mana satu idaman kalbu

      Delete
  4. tak terlampau menonjoladalah sesuatu yang bagus :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulh.. zam rs kekok klu terang sgt warna bjunya

      Delete
  5. same laa... sy pun x gemar pakai pakaian yg terlebih menonjol.. segan... simple is better

    ReplyDelete
    Replies
    1. kemas dan cantik tu perlu, cuma tak melebih kan

      Delete
  6. ikut pada kesesuaian tempat la zam

    ReplyDelete
  7. pilihan untuk tidak mencapub adalah terbaik... ahahaha ;p

    ReplyDelete
  8. kalau pakai warna terang senang orang nampak, warna tu menonjol....hihi

    ReplyDelete