e

Monday, February 10, 2014

5400 Video Ditonton Selama Ni..? Serius Tak Sedar


Assalamualaikum & selamat malam semua.. Sejak buat akaun Youtube dengan Google ni, serius Zam tak perasan pun ada tertera bilangan video yang dah ditonton selama ni.. Ini kali pertama dan agak tak sangka dengan angkanya.. 5000 lebih? Eh ye ke.. Kenapa macam banyak sangat ni..? Betul ke sebanyak tu video yang Zam layan?

Bila fikir balik, mungkin kita memang tak kan sedar benda-benda begini disebabkan beberapa faktor.. Antaranya, benda tu dah lama, jadi kita memang tak ingat langsung apatah lagi nak kira setiap video yang dah ditonton.. Sedar-sedar dah beribu!

Bayangkan kalau situasinya sama dengan penggunaan kad kredit.. Sedar-sedar dah menimbun hutang~~ tak ke naya?

PS: Kalaulah kat peti televisyen kita tu ada meter untuk mengira penggunaan masa/jam yang digunakan untuk menontonnya, mungkin kita kan jadi lebih insaf...


17 comments:

  1. haha banyak betul. ni msti stiap hari tgk youtube :)

    ReplyDelete
  2. hahahah... ayat last kali tu, ayat last kali tuuu... ;p

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. itulah zam tak dpt trace.. nk thu juga

      Delete
  4. Rajin betul tengok video. Aku selalu layan video skate je. Hehehehe...

    ZH Blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. zam suka layan lagu jpop ngan anime.. selain tu, lagu mat salleh.. jrg2, video memasak.. hehe

      Delete
  5. Banyak tuhhh... Dalam tak sedar rite? Kiera pun tak check lagi berapa kali tengok yt .. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza.. bila tak sedar, inilh jadinya.. Kiera cubalah cek gak

      Delete
  6. saya selalu clear watch history tu, jadi tak tau la berapa banyak sebenarnya video yang dah tonton kat youtube

    ReplyDelete