e

Tuesday, February 18, 2014

Buku Masih Relevan Dan Praktikal Sepanjang Zaman.. Setuju?


walau apapun yang kita kecapi dengan teknologi hari ini, kita masih tak dapat meninggalkan sesuatu yang telah menjadi kebiasaan dan amalan sejak dulu kan..

mungkin penggunaan buku semakin kurang sejak bertahun lamanya dulu, tapi ia masih dianggap praktikal sehingga ke hari ini..

27 comments:

  1. setuju!
    tak biasa la tak pakai buku,macam pelik je rasa..hehee
    ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berapa praktikal yg lain selain buku kan

      Delete
  2. saya suka buku bilik saya penuh denga buku..

    ReplyDelete
  3. syoknya bila bukak buku baru dan baunya enak tak dapat digambarkan. tapi tak dpt dinafikan jugak gadjet2 zaman skrg semakin memudahkan urusan kita. seimbangkanlah kan. hihi =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah sampai mcm tu feelingnya kan... hehe.. tp zam setuju, masing2 ada pro n kontra :)

      Delete
  4. Yes. Qila still in love with books <3333

    ReplyDelete
  5. ayie sendiri budak dr kos library,di akui buku masih relevan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus bila ada blogger yg dtg dr bidang ni bg komen.. thanks ya :D

      Delete
  6. buku lagi best. lain baca dari ipad dan dari real book.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perasaan ketika membacanya pun penting juga, kan ?

      Delete
  7. betul tu bro..buku lebih praktikal digunakan untuk belajar..

    ReplyDelete
  8. buku masih tetap releven... dulu, kini dan selamanya.... tambah lak dengan design covernya yg unik2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza ;D kan.. itu yang buat kan buku lebih bernialia dan ada sentimental value ;)

      Delete
  9. setuju..sama seperti Al-Quran yang relevan sehingga hari akhir nanti..

    ReplyDelete
  10. yelahh...buku xpe charge hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku tak yah charge.. ya betul! jimat elektrik! haha

      Delete
  11. Saya lebih suka buku daripada teknologi yang lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju.. sbb sng nak guna biarpun adakalanya besar dan berat.. lebih puas menatap buku!

      Delete
  12. Setuju...setujuuuuuu! Sangat setuju...setuju sangat. Love books soooo much. Ke mana2 pun akak akan usung buku walaupun dah baca buat kali ke beberapa ratus! Hehehehehee. Eh betul tau, akak boleh ulang baca beratus2 kali kalau berkenan di hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh dasyatnye akak! silap2 leh hafal beberapa mukasurat buku tu tak??

      Delete
  13. tablet canggih mcm mn pun, buku ttp kena ada....wajib ada!

    ReplyDelete
  14. buku ini sumber ilmu dari dulu lagi....sayang ler kalau buku ditinggalkan...tapi kita tak boleh menolak evolusi sekarang yang memerlukan teknologi terkini yang lebih fleksible...zamankan dah berubah...tapi buku memberi nostalgia buat akak....sebab pernah dapat anugerah pelajar banyak membaca pada zaman sekolah menengah dulu....

    ReplyDelete