e

Wednesday, February 5, 2014

Pelarasan Tarif Premium Insuran Motor 2014


Assalamualaikum & selamat pagi semua. Apa yang Zam bawakan kali ini merupakan antara topik yang menjadi perhatian di laman sosial pada hari ini- iaitu berkenaan Pelarasan Tarif Premium Insuran Motor 2014. Merujuk kepada sumber asal dan jadual, pelarasan ini melibatkan kenaikan antara RM2 hingga RM23. Anka (dalam RM) yang ditunjukkan di dalam kurungan adalah tarif lama pada tahun 2013.


New: Akibat Tergesa-Gesa.. Inilah Jadinya  (klik)

16 comments:

  1. terus tengok betul2 dan perhati betul2...road tax dengan insurans nak kena renew bulan 6 ni...he he he... apa yang tak naik? semua naik ye tak zam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah zaman sekarang ni.. semua nak naik..

      Delete
  2. nasib baik dah ambik road tax semalam

    ReplyDelete
  3. roadtax dan insurans dah renew bulan 11 thn lps, harga xdelah tinggi sgt. ni dah pelarasan baru, naik balik pulak. sentap mak!

    ReplyDelete
  4. xpe...buat rilex je..sure bole bayar

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah mcm tulah.. sabar je lah dlu

      Delete
  5. kenalah usaha lebih sikit mcm ni..

    ReplyDelete
  6. maksudnya kalau keta cc 1.3 naik berapa zam? tak faham la

    ReplyDelete