e

Wednesday, March 26, 2014

Alhamdulillah Dah Sampai Ke Kampung Halaman

Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah, Zam selamat sampai ke Kelantan awal pagi tadi dengan bas ekspress Mutiara. Menariknya travel dengan bas Mutiara ni, kerusinya selesa dan luas, ada wifi, dua tingkat, dan bas dibawa dengan cermat- slow and steady je. Kalau bas lain, memang melambung ar Zam tengah malam. Kadang kadang boleh terjaga dari tidur ketika bas dibawa dengan laju sampai buatkan Zam kecut perut.


34 comments:

  1. Assalamualaikum.. tak pernah naik bas double decker ni.. singgah sambil menabung sini.. Digi. alhamdullilah. dah selamat sampai kampung~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam sis.. thanks ye sis

      Delete
  2. alhamdulillah..dulu masa akak kawen dgn org ganu, slalu gak blk ganu dgn bas mutiara...tp bukan dabel deker nie..ngeri laa nak naik dabel deker..tu citer 14 thn lampau...hehehe..

    ReplyDelete
  3. selamat bercuti Zam..jeles akak Zam balik Klate...cuti sekolah ni anak2 jer balik..diarang takut nak naik bas..naik keretapi je..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo macam tu ye.. so balik time raya nanti lah ae

      Delete
  4. yeay! alhamdulillah..selamat bercuti ye zam :)

    ReplyDelete
  5. tapi dapat ke wifi tu, hari tu masa naik tak dapat walaupun ada label wifi kat situ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pakai kod.. kawe tak cuba tanya pun.. hehe

      Delete
  6. ada wifi? serius?
    haha. dah lama tak naik bus. ketinggalan betul la.

    ReplyDelete
  7. Kalo bas laju dkt certain tmpt.. ok laa. Jan laju time selekoh.. bahaya. .

    ReplyDelete