e

Friday, March 28, 2014

Hari Ini Jamu Saudara Mara Dengan Coconut Shake Pula


Assalamualaikum & selamat tengah hari. Kalau semalam Zam buat Root Beer Float, kali ni Zam buat Coconut Shake pula atas permintaan sepupu. Kebetulan banyak buah kelapa kali ni, jadi selain diminum segar macam tu, memang Zam suka buat Coconut Shake ni. Gambar dalam dulang tu, dah habis sebenarnya, jadi Zam buat pula batch kedua untuk diminum selepas Jumaat ni ;)


27 comments:

  1. Sedapnyer...pandai zam, panas2 minum ni segar tekak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. kegemaran zam ni.. tu cuba buat sdri

      Delete
  2. Assalamualaikum zam. camne nak buat coconut shake tu? sheila teringin nak rasa.. lagipun hujung2 trimester ni, dah disarankan minum air kelapa~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. ha mudah je.. blend air kelapa tanpa isi dgn susu pekat manis dan ice cube.. lps tu, letak isi kelapa dgn ais krim vanila dalam air tu.. siap ^^

      Delete
  3. Replies
    1. hehe.. kebetulan aiskrim vanila ada lg.. tu buat

      Delete
  4. Assalamualaikum...lama jugak tak terjah sini..sedapnya..susah tak buat?teringin

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. zam pun dh lama tak terjah ke blog ayesha sb sibuk.. senang je buat ni :)

      Delete
  5. ishhh mengoda btl la... nk kne cari ni balik jap lagi.. hehehe :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. mmg best! nk2 lg tgh panas terik mcm skrg ni

      Delete
  7. Zam, mesti bila cuti sekolah sedara mara awak tunggu awak balik kan? Zam preparekan makanan dan minuman semuanya special jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha mungkinlah kak.. tapi takdelh lu special pun ^^

      Delete
  8. Sedapnya... segar tekak bila minum diwaktu panas ni :)

    ReplyDelete
  9. ..wah sedapnya coconut shake..fevet ni

    ReplyDelete
  10. sedapnyaaaa.. best nie kalo minum waktu cuaca panas ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza.. mmg sesuai sgt time panas gini :)

      Delete
  11. boleh cuba buat klu ada bahan :)

    ReplyDelete
  12. nyum ..nyum .. seb lah diet ... aritu lepas gak hajat .. naik terus 1kg!! huhuh

    ReplyDelete