e

Thursday, March 6, 2014

Keliru Antara Gemuk Dan Besar

Assalamualaikum & selamat pagi semua..

Kisah ni sebenarnya berlaku dah lama.. Tahun lepas masa beraya ke rumah seorang kawan dengan geng di Serdang .. Tapi berlarutan sampai ke tahun ni..

Masa beraya tu- nak dijadikan cerita, elok-elok je Zam keluar dari kereta, Zam terus ditegur oleh seorang rakan. Atas sampai bawah Zam ditiliknya. "Eh kenapa aku tengok kau dah lain ae.. Makin besar" katanya..

Alaa... Tak bestnya.. Dia kata Zam gemuk ke?

Di dalam rumah rakan tu, Zam ditegur oleh ibunya pula. Dah lama sebenarnya dia tak nampak Zam:

"Semangat ye badan kau sekarang".. 

Eh.. Orang kedua ni cakap.. Biar betik

Kami sambung beraya ke rumah rakan kedua. Dalam berbual bual tu, rakan yang sama yang menegur Zam tadi berkata lagi kepada rakan yang laian: "Cuba ko tengok badan Zamani ni.. Macam orang pergi gym kan?"

Ohhh... Baru Zam faham... Maksud mereka selama ni, bukanlah bermakna Zam gemuk.. Cuma badan bertambah besar..

Dari peristiwa tu, sampailah ke tahun ni, ramai yang tegur dan cakap tubuh Zam makin besar. Macam sesuatu yang ketara sangat.. Apapun, alhamdulillah.. Kiranya usaha Zam menampakkan hasil


Tapi, teringin juga nak kikis sikit lemak-lemak yang ada ni.. Nak bagi solid lagi badan..

Ni rasa nak join satu giveaway dari Kak Mia ni..

maaf entri selfie lagi.... :p

38 comments:

  1. Assalam,

    biar besar , tegap tapi tak bOrOi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. insya Allah bunda, itulah target zam

      Delete
  2. A'ah....tough la tu maksudnya tu.
    Badan orang suka pergi gym. Hehehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorg je cakap tough.. & mereka ingat zam g gym slu.. zam pakai multygym je kat rumah

      Delete
  3. wahhhh..tough gitu..buang lemak dgn bersenam tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kata mereka, tough la... tp zam bnyk lg nk kena buat ni.. yup, kena bersenam ;)

      Delete
  4. sy suke yg berisi berbanding kurus..hihi

    ReplyDelete
  5. dah ghuper 6 pax ke zam...hik!hik!

    ReplyDelete
  6. aik mcm nk lawan blogger pemes yg 'satu' tu ke

    ReplyDelete
  7. selfie lah zam..tak der org nak marah pon.hihik

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. hahaha ntah, kita pun konfius ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam... haa keliru kann

      Delete
  9. Assalamualaikum...hahaha ingatkan besar sebab gemuk tadi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam... oo ct pun fikir mcm tu ek mulanya

      Delete
  10. kalau sy zam, xde sempat nak kikis lagi dah...sedut terus je lemak-lemak degil yg ada..:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedut tu... haha... mesti mahal kos sedut menyedut tu... hehehe

      Delete
  11. dulu mase kecik2 bmi normal ke kering ??

    ReplyDelete
  12. Nampak tak kehenseman di situ...kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... alhamdulillah... biasa2 je ni

      Delete
  13. Nak ckp badan tough tak reti ckp ler bdn besar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh gak diterima penjelasan tu :))

      Delete